Много хора срещат пречки по време на опитите си за отслабване. Тук ще споделим 3 съвета, които много  хора пренебрегват, а всъщност оказват голямо влияние на вашето тегло и резултатите от тренировките.

1.Не разчитайте само на кардио тренировка

Повечето хора, които отиват в залата само за да отслабнат разчитат на кардио тренировки. Кардио тренировките са добър избор, но за да получите максимално бързи и добри резултати, трябва да се комбинират с интензивна тренировка. Особено важни са упражненията за големите мускулни групи (крака, гръб, гърди) или многоставните упражнения като мъртва тяга,набирания, повдигане на щанга от лег, клекове и др. Те ще помогнат на тялото ви да гори повече енергия и ще забърза процеса на свалянето на излишните килограми.

2.Подбирайте нискокалоричните храни

Вероятно всеки знае, че е по-добре да се ядат плодове и зеленчуци вместо сандвичи,тостери и банички. Факт, но все пак това е доста общо казано. Истинаа е, че трябва да разграничавате храните според техните колории. В доста плодове се съдържат много голямо количество калории, които могат да се равнят на други висококалорични храни. Да, разбира се има разлика между калориите от пържените картофки и калориите от бананите, но все пак трябва да се *избягват висококалоричните храни. Подбирайки плодовете, трябва да подбирате тези от тях които са с по-малко калории, така ще избегнете покачване на излишни мазнини и ще топите старите. Някои висококалорични плодове които да *намалите:

Висококалорични плодове: авокадо, банан, круша, ананас, пъпеш, дюля и други.
Плодовете които са нискокалорични и може да се ядат по-често и в по-големи количества: ябълки, малини, череши, грозде, киви, праскова, ягоди, диня, кайсия, мандарина, портокал, лимон, грейпфрут и други.

*Не е добра идея да се избягват нацяло, тъй като плодовете имат голям принос към здравето на тялото, благодарение на микроелементите(витамини и минерали) които се съдържат в тях.
*Стойностите на други плодове и храни може да видите в нашия раздел за хранителни стойности в менюто на сайта.

3.Яжте салати

Салатите са не само полезни но и с добър засищащ ефект. Салатите със зехтин и зеленчуци (маруля, зеле, домати, краставици, моркови и др) са особено полезни за вашето тяло. Не само, че ще помогнат за здравето на тялото ви, но също така имат доста добър засищащ ефект, който ще ви спре да ядете прекомерно и ще ви предпази от нервните кризи за храна в които доста хора изпадат по време на диета. Може да ядете в големи количества, без да се притеснявате от калориите. Трябва обаче да не прекалявате със солта и мазнините които слагате в салатите, тъй като те ще повлияят зле на тялото ви. Прекаленото използване на солта крие рискове от високо кръвно налягане, бъбречно заболяване, инсулт и др. А големите количества мазнини в салатите ще наклонят везната в полза на висококалоричните храни, т.е. вместо една салата да е 200kcal тя може да достигне 500++.

*Разбира се, за да са ви от полза тези правила е хубаво да изчислите колко kcal (количество енергия) трябва да приемате, според вашето тяло възраст и активност. Това можа да направите с помощта на калориините калкулатори, за целта нашия сайт предлага подобен инструмент – може да го намерите в менюто.

By Admin

Вашият коментар