Често хората, които започват дадени диети за отслабване правят еднотипни грешки. Тук ще споделим 3 от тях , които не трява да правите ако искате добри резултати!

1.За да е ефективна една диета с дълготрайни резултати трябва да премахнете вредните си навици

Всички диети имат ползи, но повечето хора след като „минат“ и спрат с дадена диета се връщат там от където са започнали. Ако сте решили да минете на диета, обмислете и последиците. Да кажем, че изкарате 1 месец на диета и сте доволни от резултата. Спирате диетата и какво ще стане? Ако не промените вредните навици и храните които ядете (поне основните грешки) то килограмите ви ще се върнат. Вземете за пример някои от храните на диетата и се опитайте да смените вашите ежедневни храни. Премахнете храни, които са готови, които са в пакети или се продават под път и над път:сандвички, пържени картофи, тостери, кифли, банички, мекици, сладоледи, палачинки и др. Също така трябва да знаете колко от коя храна може да си позволите. Разделете ги на висококалорични и нискокалорични, така ще знаете с коя да не прекалявате и с коя може да се възнаградите в големи количества без последици!

2.Здравословни храни, но доста калорични

Много храни са здравословни, но съдържат голямо количество калории. Така със здравословна храна може да не отслабнете дори с 1 килограм. Както вече споменахме е добре да разделите храните според калориите които съдържат. Така ще си помогнете и ще знаете с коя храна да се храните по-редовно и с коя по-рядко. Ето списък с доста храни които се смятат за диетични но всъщност, е добре да намалите: мюсли,овеседни ядки, плодови шейкове, бобови култури, фъстъчено масло, сирена, мляко, банани, круши, дюли и др. *Намалете приемането на тези храни, те носят голямо количество енергия която с която трябва се внимава в противен случай може да напълнеете вместо да отслабвате!

*Храните които са изброени са здравословни и не се препоръчва да се избягват или спират нацяло, идеята на казано е да се направи съпоставка между тях и други нискокалорични (също здравословни) но по-добри в борбата със свалянето на килограмите.

3.Две седмици добро хранене последвани от 1 седмица безразборно

За да е ефективна диетата, тя трябва да се спазва дълго време. Ако мислите че две седмици сте карали на диета и сега е време да се възнаградите – ГРЕШИТЕ!
Тялото ви ще е изгладняло за въглехидрати и енергия и ще се опита да натрупа максимално повече храна за евентуално „втори рунд“ от диетата, която не се нравни на организма. Награждавайки се с вредни и висококалорични храни вие обръщате диетата за сваляне в диета за поддържане или дори покачване на тегло. Най-добрия момент да се възнаградите е сутрин, със закуската. Закуската е много важно ядене, от нея зависи състиянието на тялото ви през целия ден. Замислете се ако сутрин не ядете и след това гладуване цял ден, вечерта ще се изгладнели за храна. Най-вероятно ще „уметете“ какво има в хладилника и така трудът ви от цял ден мъчение е бил напразен, тъй като тялото ви ще използва малка част от енергия и другата ще складира, понеже няма нужда от нея вечер, когато не вършите физическа дейност.

By Admin

Вашият коментар