Често хората, които започват дадени диети за отслабване правят еднотипни грешки. Тук ще споделим 3 от тях , които не трява да правите ако искате добри резултати!

1.За да е ефективна една диета с дълготрайни резултати трябва да премахнете вредните си навици

Всички диети имат ползи, но повечето хора след като „минат“ и спрат с дадена диета се връщат там от където са започнали. Ако сте решили да минете на диета, обмислете и последиците. Да кажем, че изкарате 1 месец на диета и сте доволни от резултата. Спирате диетата и какво ще стане? Ако не промените вредните навици и храните които ядете (поне основните грешки) то килограмите ви ще се върнат. Вземете за пример някои от храните на диетата и се опитайте да смените вашите ежедневни храни. Премахнете храни, които са готови, които са в пакети или се продават под път и над път:сандвички, пържени картофи, тостери, кифли, банички, мекици, сладоледи, палачинки и др. Също така трябва да знаете колко от коя храна може да си позволите. Разделете ги на висококалорични и нискокалорични, така ще знаете с коя да не прекалявате и с коя може да се възнаградите в големи количества без последици!

2.Здравословни храни, но доста калорични

Много храни са здравословни, но съдържат голямо количество калории. Така със здравословна храна може да не отслабнете дори с 1 килограм. Както вече споменахме е добре да разделите храните според калориите които съдържат. Така ще си помогнете и ще знаете с коя храна да се храните по-редовно и с коя по-рядко. Ето списък с доста храни които се смятат за диетични но всъщност, е добре да намалите: мюсли,овеседни ядки, плодови шейкове, бобови култури, фъстъчено масло, сирена, мляко, банани, круши, дюли и др. *Намалете приемането на тези храни, те носят голямо количество енергия която с която трябва се внимава в противен случай може да напълнеете вместо да отслабвате!

*Храните които са изброени са здравословни и не се препоръчва да се избягват или спират нацяло, идеята на казано е да се направи съпоставка между тях и други нискокалорични (също здравословни) но по-добри в борбата със свалянето на килограмите.

3.Две седмици добро хранене последвани от 1 седмица безразборно

За да е ефективна диетата, тя трябва да се спазва дълго време. Ако мислите че две седмици сте карали на диета и сега е време да се възнаградите – ГРЕШИТЕ!
Тялото ви ще е изгладняло за въглехидрати и енергия и ще се опита да натрупа максимално повече храна за евентуално „втори рунд“ от диетата, която не се нравни на организма. Награждавайки се с вредни и висококалорични храни вие обръщате диетата за сваляне в диета за поддържане или дори покачване на тегло. Най-добрия момент да се възнаградите е сутрин, със закуската. Закуската е много важно ядене, от нея зависи състиянието на тялото ви през целия ден. Замислете се ако сутрин не ядете и след това гладуване цял ден, вечерта ще се изгладнели за храна. Най-вероятно ще „уметете“ какво има в хладилника и така трудът ви от цял ден мъчение е бил напразен, тъй като тялото ви ще използва малка част от енергия и другата ще складира, понеже няма нужда от нея вечер, когато не вършите физическа дейност.

By Admin

6 thoughts on “3 грешки в диетите за отслабване”
  1. What are you saying, man? I realize everyones got their own viewpoint, but really? Listen, your website is cool. I like the hard work you put into it, specifically with the vids and the pics. But, come on. Theres gotta be a better way to say this, a way that doesnt make it seem like everyone here is stupid!

  2. I’m impressed, I must say. Truly rarely must i encounter a weblog that’s both educative and entertaining, and without a doubt, you have hit the nail about the head. Your concept is outstanding; the thing is something too few people are speaking intelligently about. My business is happy that we stumbled across this within my search for some thing relating to this.

  3. Wholesale Gucci Shoes Saved! Found yourself on google and i’m glad Used to do. Great site you will need to get a pile of traffic here’ desire to own a blog like this.

  4. Hi, just required you to know I he added your site to my Google bookmarks due to your layout. But seriously, I believe your internet site has 1 in the freshest theme I??ve came across. It extremely helps make reading your blog significantly easier.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.