закон на парето
закон на парето
Законът на Парето гласи: „Приблизително 80% от резултатите се дължат на 20% от причините.“

Често когато стана ва въпрос за отслабване или качванена килограми хората се чудят, кое е по-важно.

Тренировките или хранителния режим (диетата)?

Предполагам сте чували за Закона на Парето.

Законът на Парето (или принципът 80/20) набиравсе повече популярност в последните години. И това не е никак изненадващо при положение, че последните години всички говорят само за едно – самоусъвършенстването, подобряването на продуктивността и постигането на повече с по-малко.

Какво представлява Законът на Парето?

За първи път този принцип се наблюдава и открива от италианският икономист Вилфредо Парето. Той забелязва, че 80% от печалбите в Италия се реализират от 20% от населението.

Няколко други примера за този закон биха били следните: 20% от усилията създават 80% от резултатите. Или 20% от работниците в една фирма вършат 80% от цялата работа.

С други думи, ако знам кои са тези 20% и се фокусираме над тях ще успеем с много малко да постигнем много повече.

На кой ли не би му харесало това?

Този принцип се прилага в много и различни сфери, от работата на фирмите, комуникация с клиенти, създаване на материали, дори и за подобряване на резултатите в училище.

Въпросът е следният – можем ли да приложим този закон във фитнес залата?

Детайлите и големите заблуди

Често хората решават да използват Закона на Парето с цел да премахнат нещо, вместо с цел да приоритизират. Казано накратко „Нека да видим какво е минималното усилие което мога да положа и все пак да получавам добри резултати.“

Няма да превръщам статията в математическа задачка от 12 клас.

Но все пак. Изникват различни въпроси:

 • Трябва ли да ям само 20% от храната си?
 • Трябва ли да правя само 20% от упражненията си?
 • И много други подобни въпроси.

Хората често сме такива, че ако ни дадат нещо изключително простичко, то ние веднага ще намерим начин да го направим сложно.

С времето съм забелязал, че има чести грешки, които хората правят и много объркване. Без абсолютно никаква причина.

Първо трябва да сме обедени че задаваме правилните въпроси и, че подхождаме към проблема по правилния начин.

Нека разгледаме следните два примера и как те биха повлияли на едно хипотетично покачване на мускулна маса или отслабване:

Добра тренировка, но лоша диета

Можете ли да познаете, кой е най-често срещаният случай във залата?

Почти всичко познават някой, който тренира здраво в залата, но въпреки това, няма резултати.

Хората отделят прекалено много внимание над техните тренировки и не достатъчно над това как се хранят. Пропуска се най-важната стъпка от процеса. Това е като да се опитвате да пишете с химикал, който няма мастило.

Каквото и да правите в залата, няма как да компенсирате това, че хранителният ви режим е зле.

С трениране не можете да компенсирате лошата диета.

Ако не ядете достатъчно няма как да осигурите на тялото си нужните калории, нужните макро и микроелементи.

Това крие и различни рискове.

Липса на прогрес, зацикляне на едно място, стигане на плато, липса на енергия, умора, депресия и възможни травми са само част от възможните проблеми които могат да се случат. Няма да отнеме дълго време докато всичко това ще ви дойде в повече. Не след дълго ще си кажете „Явно просто такъв ми е гена“, и ще се откажете да тренирате.

Но ако се постараем храната и калориите ни да са съобразени с нашите цели, то резултатите ще последват.

Отслабване

Доказано е, че хората имат тенденция да подценяват това, колко калории приемат с храната си дневно. Тези ежедневни малки пропуски се насъбират и могат да провалят всякакви опити за отслабване.

Това е честа и много неприятна грешка.

Може да си мислим, че приемаме малко калории, но докато не започнем да следим храната си, няма как да сме сигурни какви точно са цифрите.

Добавете и факта, че голяма част от хората консумират и доста „скрити“ калории които се намират в тяхните храни и напитки.

Този дресинг който добавяте към салатата или невинното поливане с малко зехтин, може би покачват консумираните ви калории днес с 200. От нискокалорична храна, една салата бързо се превърща в нещо съвсем различно.

Покачване на мускулна маса

Тези неща, които споменах преди малко важат в пълна сила и за хората, които искат да имат повече мускули.

И не е въпрос на това дали сте начинаещи или не. Всъщност дори хора с опит могат лесно да попаднат в същия капан.

Може да се смятат калории, да се следи приемът на белтъчини, въглехидрати и мазнини, но всичко ще е напразно, ако тази храна не се изяжда. Често хората си мислят, че ядат много, но реално една голяма част от храната им остава не изядена.

Много дребна на пръв поглед грешка, която лесно може да бъде пропусната. Също, грешка, която може да доведе до липсата на резултати.

Ефекта е още по-лош за така наречените хардгейнъри, или хора които трудно покачват мускулна маса.

Добра диета, но лоша тренировка

С годините се засилва идеята за практикуването на минимализъм. Като начин на живот, но често и като начин на трениране, хранене и др.

Тренировките със съпротивление са доказани като най-добрият и ефективен начин за изграждане на мускулите.

Тялото ни има нужда от външно съпротивление, което да накара мускулите ни да се адаптират и растат. Повече за този принцип можете да прочетете в статията за прогресивно съпротивление. Ако тялото ни не е поставено в среда, която да го промени, то няма да се промени.

Това е еволюцията.

Точно заради това, ако, примерно, искате да отслабнете трябва да поставите тялото си в състояние на калоричен дефицит. Състояние в което калориите, които горим са повече от калориите, които приемаме.

А как се очаква да покачим мускулна маса, ако не създаден предпоставки водещи до мускулна хипертрофия.

Аз самият обичам фитнес програмите да бъдат опростени максимално, но за всичко си има граници.

Отслабване

С ограничаването на калориите в началото ще отслабвате.

Факт.

Но с времето тялото се адаптира към по-ниския калориен прием. Калориите, които до скоро са ви позволявали да отслабвате вече няма да са достатъчно ниски. Така нареченият икономичен режим.

Ако смятате, че няма проблеми и просто ще ядете още по-малко, то това няма да сработи за дълго. Защото не можете да намаляте храната, която консумирате до безкрайност.

В един момент ще ви се прииска да изядете всичко което видите.

Покачване на мускулна маса

Всички сме на ясно, че за да растат мускулите е нужен стимул на тялото ни.

В началото докато сте начинаещи най-вероятно ще имате добри резултати дори и много от факторите да не са на оптималнониво. Но след като станете малко по-напреднали ще забележите Законът за намаляващата се възвращаемост. Ще трябва да полагате все повече и повече усилия за да получите същите резултати.

Предполагам разбирате вече на къде бия с всичко това.

Хранителният режим и тренировките имат еднакво важна роля

 • От хранителният режим ще зависи, дали ще покачвате или сваляте тегло.
 • От тренировките ще зависи, дали тялото ви ще поддържа и запази мускулите ви когато сте в калориен дефицит. И дали да покачва мускулната маса по времето, когато сте в калоричен излишък. Всъщност е напълно възможно да се покачва мускулна маса докато горите мазнини (с други думи, докато сте в калориен дефицит), но това ще е тема на отделна статия.
 • Кардиото ще помогне при увеличаването на калорйния дефицит по време на отслабване без да се налага да намаляте храната, която консумирате.

Това са доста обобщена и резюмирана информация. Целта тук е да разберем, че и двата фактора са взаимозависими и нужни.

И все пак кое е по-важно?

Винс Жиронда е известен с много нещи. Според него резултатите зависят 85% от храната, а останалите 15% от тренировките и всичко останало.

Това не означава да вложим повече усилия в храната.

Напротив трябва да вложим 100% и в двете.

Не мога да разгранича едното и да кажа това е по-важно от другото. Ако тренировките са банани, то храненето са портокали. И двете няма как да се сравняват толкова лесно.

Като заключение мога да кажа, че нито храненето, нито тренировките трябва да бъдат пренебрегвани.

И храненето и тренирането са две неизменни части от една система. Ако се опитвате да правите само едното, а забравяте другото е все едно да карате кола без да имате гуми.

By Admin

3 015 thoughts on “Тренировки или хранене – Кое е по-важно? (+Закон на Парето)”
 1. Hi there, You have done an excellent job. I will definitely digg it and personally suggest to my friends. I am confident they will be benefited from this web site.|

 2. I used to be recommended this web site by way of my cousin. I am not positive whether this put up is written via him as nobody else recognise such distinctive about my problem. You’re wonderful! Thanks!|

 3. What’s Happening i am new to this, I stumbled upon this I’ve discovered It absolutely helpful and it has aided me out loads.I’m hoping to give a contribution & assist different users like its aided me.Good job.

 4. If you feel outdated, you can play some online board and games with your companions-not everything must be the most cutting-edge “computer game”. You can mess around like Monopoly on Pogo, but you need to record to start the game. Although you need to keep your companions, I will not play this game, although Pogo has gradually calm, less angry cue games, such as Yahtzee Party and Scrabble. You can also play chess games online to thank Tabletopia. Despite the layout not looking fancy (I’m not a designer) I think it’s functional and gives the spirit of a card game that was missing in my opinion (something that other UNO online games is kinda missing). Copyright В© 2021 SPIL GAMES All rights reserved. Geoguesser is a browser game that challenges you to guess where you are in the world using landmarks in Street View through Google Earth. Using Zoom’s screen share feature, one person can have the game up and everyone else can help guess. Most of the features are free with ads and there is a fairly inexpensive paid account option if you just can’t stand them. https://apstr.cz/forum/profile/vitobarbour0237/ Join Prodigy Math Game for access to free teacher tools that make it easy to engage and motivate students. While students are exploring a world filled with epic quests, exciting pets and new rewards, you can send assignments, collect insights and keep their learning on track. Our best operators would love to help you from Monday to Friday from 9am to 5pm For more than a decade, Jeffrey L. Wilson has penned gadget- and video game-related nerd-copy for a variety of publications, including 1UP, 2D-X, The Cask, Laptop, LifeStyler, Parenting, Sync, Wise Bread, and WWE. He now brings his knowledge and skillset to PCMag as a Managing Editor. When he isn’t staring at a monitor (or two) and churning out web hosting, music, utilities, and video game copy, Jeffrey makes comic books, mentors, practices bass and Jeet Kune Do, and appears on the odd podcasts or convention panel. He also collects vinyl and greatly enjoys a craft brew.

 5. Truly no matter if someone doesn’t understand then its up to other people that they will help, so here it occurs.

 6. Aw, this was a very nice post. Finding the time and actual effort to generate a top notch articleÖ but what can I sayÖ I put things off a whole lot and never seem to get anything done.

 7. Эрекция может пропасть при нарушении кровообращения в половом члене. Также, при снижении уровня тестостерона в крови, гормона который отвечает за хорошую эрекцию. Для восстановления потенции полезна баня, так как она улучшает кровообращение, лечит простатит. А вот переохлаждаться, например, бегать на свежем утреннем воздухе, не рекомендуется. УЗНАТЬ Нейрогенная. Это вид импотенции может возникнуть из-за склероза, нейропатии, различных заболеваний нервной системы, из-за травм. Игнорировать слабую эрекцию нельзя, и дело не только в психологической стороне вопроса. Иногда ослабление эрекции — первый признак серьезных заболеваний, которые лучше выявить и начать лечить на ранней стадии. В нашей клинике вы можете сделать новый, наиболее точный тест на наличие иммунитета к Covid -19 Уролог-андролог, хирург, УЗИ специалист Часто встречаются случаи, что нарушения возникают по причине тех или иных психологическихфакторов. В таких случаях, пациенту необходима терапия у психотерапевта или сексолога. Длядостижения эффективного результата может быть проведена не только индивидуальная, но исемейная психотерапия. http://www.cruzenews.com/wp-content/plugins/zingiri-forum/mybb/member.php?action=profile&uid=695371 предотвращают возрастные проблемы. «100% контрацепцию дает только вазорезекция. Эффективность остальных способов меньше. Презервативы надежны, но могут рваться, при длительном хранении давать микротрещины и так далее – их эффективность можно оценить на уровне около 95%. Таблетки и уколы дают гарантию от нежелательной беременности в диапазоне 85-99%. Это зависит от дозировок и индивидуальной переносимости препаратов». Прием заявок с 9:00 до 20:00Работаем без выходныхДоставка осуществляются с 9-00 до 22-00 Медикаментозные препараты для устранения эректильной дисфункции имеют разные формы выпуска: инъекционные средства от импотенции (уколы), уретральные лекарства (в виде суппозиториев), таблетки для приема внутрь, средства местного действия (крем, гель, спрей). Заполните форму для консультации и заказа Ant King комплекс для потенции и увеличения члена. Оператор уточнит у вас все детали и мы отправим ваш заказ. Через 1-10 дней вы получите посылку и оплатите её при получении

 8. You can certainly see your enthusiasm within the article you write.The sector hopes for even more passionate writers such as you who are not afraid to mention how they believe.Always follow your heart.

 9. I’ve been exploring for a little bit for any high quality articles or weblog posts on this kind of house . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this site. Reading this information So i’m glad to exhibit that I’ve an incredibly good uncanny feeling I discovered exactly what I needed. I so much undoubtedly will make sure to do not forget this website and give it a glance on a relentless basis.|

 10. This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I’ve shared your website in my social networks!|

 11. Hi! This post could not be written any better! Reading this post reminds me of my previous room mate! He always kept chatting about this. I will forward this page to him. Fairly certain he will have a good read. Thanks for sharing!|

 12. Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to more added agreeable from you! By the way, how can we communicate?|

 13. Aw, this was a really nice post. In thought I want to put in writing like this additionally – taking time and actual effort to make an excellent article… but what can I say… I procrastinate alot and not at all seem to get something done.

 14. I’d like to thank you for the efforts you have put in penning this website. I am hoping to check out the same high-grade blog posts from you in the future as well. In fact, your creative writing abilities has encouraged me to get my own site now ;)|

 15. Wow, superb blog format! How long have you ever been blogging for? you made running a blog glance easy. The whole look of your website is great, as well as the content!

 16. Aw, this was a really good post. Taking the time and actual effort to create a superb articleÖ but what can I sayÖ I hesitate a whole lot and never manage to get nearly anything done.

 17. Hi excellent blog! Does running a blog such as this take a lot of work? I have no expertise in coding however I had been hoping to start my own blog soon. Anyways, should you have any suggestions or tips for new blog owners please share. I know this is off topic nevertheless I simply needed to ask. Cheers!|

 18. What’s up it’s me, I am also visiting this website on a regular basis, this web page is actually fastidious and the people are truly sharing fastidious thoughts.|

 19. I am not sure where you’re getting your information, but good topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more. Thanks for fantastic information I was looking for this information for my mission.|

 20. Thank you for every other fantastic article. Where else could anyone get that type of info in such an ideal means of writing? I’ve a presentation next week, and I’m at the search for such info.|

 21. Say, you got a nice blog post.Really looking forward to read more. Really Great.

 22. Hi my loved one! I want to say that this post is awesome, nice written and include approximately all significant infos. I would like to see extra posts like this.

 23. Hey there! Do you know if they make any plugins to help with SEO?I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very goodresults. If you know of any please share. Many thanks!

 24. You actually reported that effectively.how to write an informative essay the first step to writing a research paper is professional cv writing service

 25. I believe what you typed was very logical. However, what about this? suppose you added a little content? I mean, I don’t want to tell you how to run your website, however suppose you added a title that makes people desire more? I mean BLOG_TITLE is kinda vanilla. You ought to glance at Yahoo’s front page and watch how they create post titles to grab people to open the links. You might add a related video or a pic or two to grab readers interested about everything’ve written. In my opinion, it could bring your posts a little livelier.|

 26. Hello there, just became alert to your blog through Google, and located that it is really informative. I’m going to be careful for brussels. I will appreciate in the event you continue this in future. A lot of folks can be benefited out of your writing. Cheers!|

 27. My family members every time say that I am killing my time here at net, except I know I am getting familiarity every day by reading such fastidious articles.|

 28. Nice replies in return of this difficulty with real arguments and telling everything on the topic of that.|

 29. Hey there, You have done a fantastic job. I will definitely digg it and personally suggest to my friends. I’m sure they’ll be benefited from this site.

 30. Very nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have reallyenjoyed browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!

 31. Okay, so while you might be thinking that you want a big motorbike or a semi-automatic, you’re probably wrong. Just remember, you’re a complete noob right, so start off slow on an automatic with a max engine size of 125cc. Trust me, on your first few rides, your brain will be going into overdrive having to think about the traffic in front, mirrors, indicators and balancing a 100kg bike at the same time. As a beginner, you’ll feel much safer is you can firmly plant both your feet down when coming to a stop. So I recommend getting yourself to the rental shops and planting your ass firmly in a few scooter seats. Kick the stand up and see how you feel. I started with a Honda ZoomerX in Pai which has a low seat, fat tyres and a subtle acceleration. Great for beginners as it’s very forgiving. I then picked a Yamaha Mio, which was great to ride with a low seat, I’m 175cm, but I couldn’t get uses to having the beep right underneath the indicator. So I then switched to a Honda Click with a higher seat but I can still tippy-toe both feet without unintentionally beeping at each corner.

 32. I blog often and I genuinely appreciate your content. The article has truly peaked my interest. I will bookmark your site and keep checking for new information about once a week. I subscribed to your Feed too.|

 33. I like what you guys tend to be up too. This sort of clever work and coverage! Keep up the fantastic works guys I’ve incorporated you guys to my blogroll.|

 34. I know this web site offers quality dependent articles or reviews and extra material, is there any other website which provides such stuff in quality?|

 35. Dreamz – ei rekisteröintiä ja automatisoitu palkitseminen! Dreamz Casino on suomalaisille pelaajille kauttaaltaan verovapaa netticasino. Meillä on käytössämme lisenssi eli pelilupa Maltan peliviranomaisella. Näin pelaat kanssamme aina täysin turvallisesti. Suomen arpajaislainsäädännön mukaisesti tämä EU-alueelta saatu lisenssi tekee meiltä saamistasi voitoista lisäksi täysin verovapaita. Näin sinulle jää isompi osa (100 %) voitoistasi talteen! Palaavana asiakkaana saatat toisinaan saada itsellesi niin sanottuja reload-bonuksia vielä senkin jälkeen, kun perinteinen tervetuliaisbonus on jo käytetty. Myös reload-bonus on eräänlainen talletusetu, mutta useimmiten sen prosentti on tervetuliaisbonusta matalampi. Reload-bonukselle saa useimmiten noin 20–50 % ekstraa riippuen siitä, millainen kasino ja tarjous on kyseessä. https://ecoindiscuss.com/community/profile/brockkilpatrick/ Hänellä oli oma TV-show’nsa MTV:llä. hän on ollut monen lehden kansikuvatyttö, nauhoittanut monia albumeja ja hän on myös aloittanut oman nettipokerisivuston, nimeltään Tila Poker. Pokerihuone : Bonus 10€ + 200€ bonus Jos kahdella tai useammalla pelaajalla on sama käsi, jaetaan pankki heidän kesken; maan vahvuutta tai kuudetta korttia käytetään ratkaisemiseksi erittäin harvoin (ei koskaan internetissä). Jos jokin pieni pelimerkki jää ylimääräiseksi pankin jakamisen jälkeen, se annetaan jakajan vasemmalla puolella olevalle pelaajalle. Miksi videopokeri sitten kiehtoo pelaajia vuodesta toiseen? Ehkäpä yksinkertaisin syy löytyy pelin toiminnasta. Videopokeri on simppeli ja helposti opittava laite, mutta tästä huolimatta pelaaja pääsee itse vaikuttamaan pelin kulkuun. Koska pelaaja tekee itse päätöksiä korttien suhteen, pääsee pelaaja samalla vaikuttamaan tarjolla olevaan palautusprosenttiin. Mitä parempia ratkaisuja pelaaja tekee, sitä enemmän voittoja hän pääsee lunastamaan. Tässä on epäilemättä yksi syy pelin suosioon – videopokerin parissa peluri ei jää pelkäksi sivustakatsojaksi.

 36. Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to far added agreeable from you! However, how could we communicate?|

 37. I do consider all the concepts you’ve introducedin your post. They are really convincing and will certainly work.Still, the posts are very brief for beginners.Could you please lengthen them a bit from subsequent time?Thank you for the post.

 38. Do you have a spam problem on this blog; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; we have created some nice procedures and we are looking to exchange strategies with others, please shoot me an email if interested.

 39. Good day! I could have sworn Iíve been to this blog before but after going through a few of the articles I realized itís new to me. Regardless, Iím certainly pleased I discovered it and Iíll be bookmarking it and checking back regularly!

 40. A motivating discussion is worth comment. There’s no doubt that that you should write more about this subject, it may not be a taboo matter but generally people don’t talk about such issues. To the next! Best wishes!

 41. Everything is very open with a really clear explanation of the issues. It was truly informative. Your site is extremely helpful. Thanks for sharing!|

 42. certainly like your web site however you need to check the spelling on several of your posts. Several of them are rife with spelling problems and I in finding it very troublesome to tell the truth nevertheless I will certainly come back again.|

 43. Hello there! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success. If you know of any please share. Thanks!|

 44. This is a really good tip particularly to those new to the blogosphere.Brief but very accurate info… Thanks forsharing this one. A must read post!

 45. Hola! I’ve been following your blog for a while now and finallygot the courage to go ahead and give you a shout out from NewCaney Texas! Just wanted to say keep up the good job!

 46. Thank you for the auspicious writeup. It in fact used to be a entertainment account it. Look complex to far delivered agreeable from you! By the way, how can we keep in touch?

 47. Hmm is anyone else having problems with the pictures on this blog loading?I’m trying to find out if its a problem on my end or if it’s the blog.Any feedback would be greatly appreciated.

 48. Hello, its nice piece of writing regarding media print, we all understand media isa impressive source of data.

 49. Coi Thẳng Viettel Vs Tỉnh Bình Dương Trên V League 2021 Ở Kênh Nào? soi keo nha caiĐội tuyển chọn Việt Nam chỉ cần thiết một kết quả hòa có bàn thắng để lần thứ hai góp mặt trên World Cup futsal. Nhưng, nhằm thực hiện được như vậy

 50. Generally I don’t read article on blogs, but I would like to say that this write-up very compelled me to take a look at and do it! Your writing taste has been surprised me. Thank you, quite great article.

 51. I love your blog.. very nice colors & theme. Did you make this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz answer back as I’m looking to create my own blog and would like to know where u got this from. many thanks|

 52. Thank you for another fantastic article. The place else may just anyone get that kind of info in such an ideal manner of writing? I’ve a presentation next week, and I am on the look for such information.|

 53. I love reading through an article that will make men and women think. Also, many thanks for allowing for me to comment!

 54. Very good info. Lucky me I recently found your blog by accident (stumbleupon). I’ve book marked it for later!

 55. Aw, this was an incredibly nice post. Taking a few minutes and actual effort to make a really good articleÖ but what can I sayÖ I hesitate a lot and don’t manage to get anything done.

 56. Excellent post. I was checking continuously this blog and I am impressed! Very helpful information specifically the last part 🙂 I care for such info much. I was seeking this particular info for a very long time. Thank you and good luck.

 57. I was very pleased to discover this website. I need to to thank you for ones time due to this fantastic read!! I definitely appreciated every bit of it and i also have you book-marked to look at new things in your website.

 58. That is a really good tip especially to those new to the blogosphere. Short but very precise infoÖ Thanks for sharing this one. A must read article!

 59. Oh my goodness! Incredible article dude! Thank you so much, However I am encountering difficulties with your RSS. I donít understand why I cannot join it. Is there anybody else getting the same RSS problems? Anyone that knows the answer will you kindly respond? Thanx!!

 60. このように、インサイドベットには6種類のベットとそれぞれに違った配当が付きます。 パズドラのギミックの一つである「ルーレット」はどのような効果なのか、具体的な対策方法を紹介。どのように対策するのかを動画でも紹介しているので、ルーレットが出現するダンジョンに挑戦する際にぜひ参考にどうぞ。 まずは上記のルーレットの『Straight Up(一つの数字)』を例にとって、ハウスエッジが0%になる条件を考えてみましょう。 ルーレットではレイアウト上「どの数字にいくつずつ賭けるか」が明確に決まっております。賭け方は勝率別にまとめるとこの8種類が存在します。勝率を小数点第4位までまとめてみました。 http://jvs.myteamarea.com/community/profile/judemcdavid8141/ ポーカーのスターティングハンドとハンドレンジ ポーカーのスターティングハンドとハンドレンジ ビリヤード・ダーツのプレイ代・物品購入できるシステムは違法でしょうか? もう一つの理論は、取引後に賭けをするときに、彼の後に3人の選手をカットするためのポジションが良いポジションに由来するということです。 カットオフポジションのプレーヤーは、ボタン、スモールブラインド、ビッグブラインドポジションでプレイヤーを上げたり、威圧したりして折り畳むことができます。 誰か後ろの人がレイズしてくれないかな、と思っていましたが、カットオフとボタンはそれぞれコール。

 61. I’ve been browsing online greater than three hours lately, but I never discovered any attention-grabbing article like yours. It is beautiful value sufficient for me. In my opinion, if all web owners and bloggers made just right content material as you did, the web shall be a lot more useful than ever before.|

 62. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You definitely know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your blog when you could be giving us something enlightening to read?|

 63. That is a great tip especially to those fresh to the blogosphere. Short but very accurate informationÖ Thanks for sharing this one. A must read article!

 64. I really like your writing style, superb information, regards for posting :D. „Silence is more musical than any song.“ by Christina G. Rossetti.

 65. Hi there! I just wanted to ask if you ever have any issues with hackers?My last blopg (wordpress) wwas hacked and I ended up losing a few monthsof hard work due tto no data backup. Do you have any methods to protect against hackers?

 66. Very interesting details you have mentioned , thanks for putting up. „These days an income is something you can’t live without–or within.“ by Tom Wilson.

 67. Thanks for helping out, wonderful information. „Those who restrain desire, do so because theirs is weak enough to be restrained.“ by William Blake.

 68. Definitely consider that which you stated. Your favourite reason appeared to be on the internet the simplest factor to take into accout of. I say to you, I definitely get annoyed whilst other people consider issues that they plainly don’t recognize about. You controlled to hit the nail upon the highest and also defined out the entire thing with no need side effect , people could take a signal. Will likely be back to get more. Thanks|

 69. Not each shorter hairstyle is good for any spherical confrontHair Styles – The Most Beautiful Hairstyle New Popular Hairstyleshair styles

 70. I want to to thank you for this wonderful read!! I definitely loved every little bit of it. I’ve got you saved as a favorite to look at new things you postÖ

 71. An interesting discussion is worth comment. I think that you should publish more on this subject, it may not be a taboo subject but typically people do not discuss these subjects. To the next! Many thanks!!

 72. Everything is very open with a very clear clarification of the challenges. It was truly informative. Your site is extremely helpful. Many thanks for sharing!

 73. I’ve been exploring for a little bit for any high quality articles or blog posts on this kind of house . Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this website. Studying this info So i am happy to express that I’ve an incredibly just right uncanny feeling I discovered just what I needed. I such a lot indisputably will make sure to do not disregard this web site and provides it a look regularly.|

 74. Great post however , I was wondering if you could write a litte more on this topic? I’d be very grateful if you could elaborate a little bit more. Cheers!|

 75. I seriously love your website.. Excellent colors & theme. Did you develop this website yourself? Please reply back as I’m trying to create my very own website and would love to find out where you got this from or just what the theme is named. Appreciate it!|

 76. Hi my loved one! I want to say that this article is awesome, nice written and come with almost all vital infos. I’d like to look extra posts like this .|

 77. I am truly happy to glance at this weblog posts which includes lots of helpful information, thanks for providing such information.|

 78. Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I’ve truly enjoyed surfing around your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your feed and I am hoping you write once more very soon!|

 79. I am really happy to glance at this blog posts which carries plenty of valuablefacts, thanks for providing these data.

 80. Iím impressed, I have to admit. Rarely do I encounter a blog thatís both educative and amusing, and without a doubt, you’ve hit the nail on the head. The problem is something that too few people are speaking intelligently about. I’m very happy that I came across this during my search for something concerning this.

 81. I am now not sure the place you’re getting your information, but great topic.I needs to spend some time learning much more or workingout more. Thank you for great information I was in search of this infofor my mission.

 82. Hi! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on. You have done a marvellous job!

 83. Heya! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months of hard work due to no backup. Do you have any solutions to stop hackers?|

 84. I just like the helpful information you provide to your articles. I will bookmark your weblog and check again right here frequently. I am somewhat sure I’ll be told plenty of new stuff proper here! Best of luck for the following!|

 85. I recently wished to create a quick comment so that you can express gratitude to you personally for all wonderful pointers you’re posting at this site. Time consuming internet investigation has by the end of the day been rewarded with good quality approaches to show to my guests. I would say that a number of us prospects are really endowed to result from an outstanding network with lots of marvellous people with useful hints. I find myself quite privileged to get used your webpages and appear forward to really more fabulous minutes reading here. Many thanks for lots of things.

 86. Please let me know if you’re looking for a article author for your blog. You have some really good posts and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d love to write some articles for your blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an e-mail if interested. Thank you!|

 87. You actually suggested that exceptionally well! top 10 essay writers writers help dissertaion

 88. Приговор 7 серия все серии Приговор 7 серия с русской озвучкой

 89. I would like to thank you for the efforts you’ve put in writing this site. I really hope to check out the same high-grade content by you in the future as well. In truth, your creative writing abilities has encouraged me to get my very own website now 😉

 90. I will right away grasp your rss as I can’t in finding youremail subscription hyperlink or newsletter service. Do you have any?Kindly let me realize so that I may subscribe. Thanks.

 91. Awesome issues here. I’m very glad to lookyour post. Thank you a lot and I’m taking a look ahead to contact you.Will you kindly drop me a mail?

 92. Hi there! I know this is kind of off topic but I was wondering if you knew where I could get a captcha plugin for mycomment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding one?Thanks a lot!

 93. I want to to thank you for this very good read!!I certainly loved every bit of it. I’ve got you book-marked tolook at new things you post?my blog – 173.193.251.43

 94. You’re so interesting! I don’t think I’ve truly read through something like that before. So great to find somebody with a few original thoughts on this topic. Really.. many thanks for starting this up. This site is something that’s needed on the internet, someone with a little originality!|

 95. My programmer is trying to persuade me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on various websites for about a year and am nervous about switching to another platform. I have heard excellent things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress content into it? Any help would be greatly appreciated!|

 96. Hello everyone, it’s my first pay a quick visit at this site, and paragraph is in fact fruitful for me, keep up posting such posts.|

 97. Now you’ve got your new website and you’re eager to begin making some gross sales! But, how are you going to make sales if you happen to do not have excessive volumes of tourists to your website?

 98. I wanted to thank you for this good read!! I absolutely loved every bit of it. I have you saved as a favorite to check out new stuff you postÖ

 99. Nice post. I learn something new and challenging on websites I stumbleupon every day. It’s always exciting to read articles from other authors and practice something from their websites.

 100. It’s genuinely very complicated in this active life to listen news on Television, therefore I only use internet for that reason, and take the newest news.

 101. Great site you have got here.. Itís difficult to find high quality writing like yours nowadays. I seriously appreciate individuals like you! Take care!!

 102. I have not checked in here for some time as I thought it was getting boring, but the last several posts are great quality so I guess I¡¦ll add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

 103. I’m excited to discover this website. I want to to thank you for ones time due to this fantastic read!! I definitely really liked every part of it and i also have you book marked to check out new information in your website.

 104. Xoilac Tv Thẳng Bóng Đá m88Đội tuyển chọn Việt Nam chỉ cần một kết quả hòa có bàn thắng nhằm lần loại hai góp mặt tại World Cup futsal. Nhưng, để thực hiện được điều đó

 105. FRESHCC.RU – We hope you visit our Onlinestore and with full consent buy FreshCC.RU from the Store

 106. WarungCash189 merupakan situs Agen Bola SBOBET resmi di Indonesia.Kami juga menyediakan daftar SBOBET via online agar bosku dapat bermain judibola SBOBET dengan nyaman.

 107. FRESHCC.RU – Every Day our hacker group Will update the store with Fresh Cards,Dump, Paypal verified balance, Accounts store ( ebay,amazon,Bank login,fullz info dob ssn…)

 108. Wonderful blog! I found it while browsing on Yahoo News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Appreciate it

 109. Very well written information. It will be valuable to anybody who usess it, including myself. Keep doing what you are doing – i will definitely read more posts.

 110. You’re so awesome! I do not believe I have read a single thing like that before. So great to discover someone with a few original thoughts on this topic. Really.. thanks for starting this up. This site is one thing that is required on the internet, someone with a little originality!|

 111. Thanks , I’ve recently been looking for info about this topic for ages and yours is the greatest I’ve found out so far. But, what in regards to the conclusion? Are you sure concerning the source?|

 112. Hmm is anyone else encountering problems with the images on this blog loading? I’m trying to find out if its a problem on my end or if it’s the blog. Any responses would be greatly appreciated.|

 113. Howdy would you mind letting me know which hosting company you’re working with? I’ve loaded your blog in 3 different browsers and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you recommend a good hosting provider at a honest price? Thank you, I appreciate it!|

 114. Good post. I learn something totally new and challenging on sites I stumbleupon every day. It’s always helpful to read through articles from other authors and use a little something from their websites.

 115. Brazzers Free[…]always a big fan of linking to bloggers that I really like but do not get a great deal of link really like from[…]

 116. Greetings from Colorado! I’m bored to tears at work so I decided to browse your blog on my iphone during lunch break. I love the info you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m shocked at how quick your blog loaded on my mobile .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, superb site!|

 117. Howdy, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just curious if you get a lot of spam comments? If so how do you protect against it, any plugin or anything you can suggest? I get so much lately it’s driving me mad so any assistance is very much appreciated.|

 118. You could definitely see your enthusiasm in the work you write. The world hopes for even more passionate writers such as you who aren’t afraid to mention how they believe. Always go after your heart.

 119. An impressive share! I have just forwarded this onto a friend who had been doing a little homework on this. And he actually ordered me lunch simply because I discovered it for him… lol. So let me reword this…. Thanks for the meal!! But yeah, thanx for spending time to discuss this subject here on your internet site.

 120. Hello! I could have sworn Iíve been to this web site before but after browsing through some of the posts I realized itís new to me. Anyways, Iím certainly delighted I discovered it and Iíll be bookmarking it and checking back often!

 121. Hi! I could have sworn Iíve been to your blog before but after looking at many of the articles I realized itís new to me. Nonetheless, Iím definitely pleased I discovered it and Iíll be book-marking it and checking back often!

 122. After I initially commented I seem to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now every time a comment is added I receive four emails with the exact same comment. There has to be a way you are able to remove me from that service? Thanks a lot!

 123. You’re so interesting! I do not think I’ve truly read through a single thing like this before. So good to find somebody with a few original thoughts on this subject matter. Really.. many thanks for starting this up. This site is one thing that’s needed on the internet, someone with a bit of originality!

 124. I am not sure where you are getting your information, but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for wonderful info I was looking for this info for my mission.

 125. It’s hard to come by educated people about this subject, however, you seem like you know what you’re talking about! Thanks

 126. What’s Taking place i’m new to this, I stumbled upon this I have discovered It positively helpful and it has helped me out loads. I’m hoping to give a contribution & assist different users like its helped me. Good job.

 127. Hey just wanted to give you a quick heads up. The words in your post seem to be running off the screen in Firefox. I’m not sure if this is a formatting issue or something to do with internet browser compatibility but I thought I’d post to let you know. The layout look great though! Hope you get the issue resolved soon. Cheers|

 128. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was good. I do not know who you are but definitely you are going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!|

 129. After I originally commented I appear to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now every time a comment is added I recieve 4 emails with the exact same comment. Perhaps there is a means you can remove me from that service? Kudos!

 130. Hey! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a new project in a community in the same niche. Your blog provided us useful information to work on. You have done a wonderful job!|

 131. You really make it seem so easy together with your presentation but I find this topic to be actually something that I think I’d never understand. It kind of feels too complicated and very huge for me. I am having a look forward on your next submit, I will try to get the grasp of it!

 132. Next time I read a blog, Hopefully it doesn’t fail me as much as this particular one. I mean, Yes, it was my choice to read, however I genuinely believed you’d have something useful to say. All I hear is a bunch of moaning about something that you could possibly fix if you weren’t too busy looking for attention.

 133. Hi, I do think this is an excellent web site. I stumbledupon it 😉 I may come back yet again since i have book marked it. Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to help others.

 134. An outstanding share! I’ve just forwarded this onto a coworker who had been doing a little research on this. And he in fact ordered me breakfast simply because I found it for him… lol. So let me reword this…. Thanks for the meal!! But yeah, thanx for spending time to talk about this subject here on your website.

 135. Hello there! I could have sworn Iíve been to this blog before but after looking at many of the posts I realized itís new to me. Anyhow, Iím definitely happy I came across it and Iíll be bookmarking it and checking back often!

 136. I have to thank you for the efforts you have put in penning this site. I’m hoping to view the same high-grade content from you later on as well. In fact, your creative writing abilities has inspired me to get my own, personal site now 😉

 137. The very next time I read a blog, Hopefully it doesn’t disappoint me just as much as this particular one. I mean, I know it was my choice to read through, but I actually believed you would probably have something helpful to say. All I hear is a bunch of complaining about something that you can fix if you were not too busy seeking attention.

 138. After I initially commented I seem to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on each time a comment is added I get 4 emails with the same comment. There has to be an easy method you can remove me from that service? Cheers!

 139. You’ve made some decent points there. I checked on the web to find out more about the issue and found most individuals will go along with your views on this website.

 140. I’d like to thank you for the efforts you have put in penning this site. I really hope to check out the same high-grade content from you in the future as well. In truth, your creative writing abilities has inspired me to get my own site now 😉

 141. I absolutely love your site.. Very nice colors & theme. Did you build this website yourself? Please reply back as Iím wanting to create my own personal site and would love to find out where you got this from or what the theme is named. Many thanks!

 142. This is the right site for everyone who wishes to understand this topic. You know so much its almost tough to argue with you (not that I really will need toÖHaHa). You definitely put a brand new spin on a subject that’s been discussed for decades. Great stuff, just great!

 143. Oh my goodness! Impressive article dude! Many thanks, However I am going through problems with your RSS. I donít understand the reason why I can’t join it. Is there anybody getting the same RSS issues? Anybody who knows the solution can you kindly respond? Thanks!!

 144. Hello! I just would like to give you a huge thumbs up for your excellent info you’ve got right here on this post. I’ll be coming back to your site for more soon.

 145. Hello! I simply wish to give you a huge thumbs up for your excellent information you’ve got right here on this post. I am returning to your website for more soon.

 146. Aw, this was an extremely good post. Finding the time and actual effort to generate a good articleÖ but what can I sayÖ I put things off a whole lot and never seem to get anything done.

 147. I need to to thank you for this excellent read!! I certainly enjoyed every little bit of it. I have you bookmarked to look at new things you postÖ

 148. I really like looking through an article that will make men and women think. Also, many thanks for allowing for me to comment!

 149. Hello there! This blog post couldnít be written much better! Going through this post reminds me of my previous roommate! He continually kept talking about this. I most certainly will send this information to him. Fairly certain he’s going to have a great read. Thanks for sharing!

 150. This blog was… how do I say it? Relevant!! Finally I’ve found somethingwhich helped me. Kudos!

 151. It’s really a nice and helpful piece of info. I’m satisfied that you just shared this useful information with us.Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.

 152. Good post. I learn something totally new and challenging on sites I stumbleupon everyday. It will always be exciting to read content from other writers and use something from their websites.

 153. I appreciate you sharing this article post.Really thank you! Will read on…

 154. Thanks for every other fantastic article. Where else could anyone get that kind of information in such a perfect approach of writing? I’ve a presentation subsequent week, and I’m at the search for such information.

 155. I blog frequently and I truly appreciate your information. This article has really peaked my interest. I am going to bookmark your website and keep checking for new information about once a week. I subscribed to your RSS feed too.

 156. I do consider all the concepts you have introduced in your post. They’re really convincing and will definitely work. Still, the posts are very brief for beginners. May just you please prolong them a little from next time? Thank you for the post.

 157. This web site certainly has all of the information I needed about this subject and didnít know who to ask.