вредни за здравето храни

Всички знаем колко вкусна и лесна за приготвяне е храната в днешно време, това което обаче не всички си даваме сметка е защо е толкова вкусна? За да се получи до вида в които я виждаме и до вкуса с които сме свикнали, храната претърпява голям брои преработки, като добавяне на изкуствени овкусители,оцветители и други подобрители. Те са ужасно вредни за здравето ни, голяма част от тях са с много вредни последици при редовна консумация, например някои от тях причиняват астма, обриви, алергии, хиперактивност, и много други. Добре е да сте наясно, кои храни трябва да избягвате, ако искате да сте здрави, да запазите или подобрите резултатите си във фитнеса и да се чувствате добре. Защото вероятно всички знаем как се издува стомаха ни и как реагира тялото ни на пържената и готовите храни като цяло? Претъпкани с тежест и освен това хапваме и след кратко време сме гладни отново. Това от една страна е поради факта, че храната е много бедна на хранителни вещества, които са необходими на тялото ни, а от друга поради добавените вещества които карат тялото ни да увеличи апетита си с цел да закупуваме още и още от тази храна. Днес ще споделим някои от храните които е добре да избягвате, които са пълни с много добавени вещества и са източник на празни калории !

Ето ги и някои от най-опасните храни в днешно време:

1.Пържени храни

Разбира се на първо място ще поставим всички видове пържени храни. Тази хрупкава и вкусна коричка образувана при пърженето е всъщност много опасна за здравето ни. Самата термична обработка и голямото количество мазнина която се използват при приготвянето им е просто като бомба за тялото. Това е когато се приготвя у дома, а когато се приготвя навън в ужасните условия и мазнини които се използвани множество пъти и почи никакъв санитарен контрол е просто игра на руска рулетка. Храната всъщност от нещо вкусно и полезно се превръща в канцерогенна, т.е може да доведе до развитието на множество заболявания.

2.Готови храни

Всички готови храни по магазините във формата на пюрета, кюфтета, пици, пуканки,дюнери, тостери и други са ужасно вредни. Те са приготвени бързо и с цел печалба, а не здравето на купувача. Те са източник на много вредни вещества които могат само да навредят на здравето ви.

3.Чипсове, снаксове и други

Спокойно можем да кажем, че в подобни храни няма абсолютно нищо полезно, освен че са пълни с празни калории, излишни и вредни мазнини но също така са препълнени с изкуствени оцветители и овкусители, които могат само да попречат на здравето ви.

4.Сладки изделия

Най-големия виновник за затлъстяване, сладките изделия съдържат отвратително много изкуствени подсладители, оцветители и други подобрители. Също така отново са източник само на празни калории и разбира се транс мазнини и други които не ви трябва да знаете. Съветваме ви следващия път когато „наградите“ детето си със сладко да помислите първо дали това е подходяща награда!

5.Алкохол,газирани напитки и „натурални“ сокове

Тези напитки са пълни с вредни вещества, алкохолите са много вредни за тялото особено нискокачествените с които е пълен пазара. Газираните напитки са направени отново с цел печалба – чрез бърза и евтина обработка и в тях няма нищо „естествено“. Що се отнася до натуралните сокове, в днешно време ако прочетете съдържанието на най-добрите натурални сокове на пазара, може да се очудите от количеството на истински натурален сок и добавените „Е“ номера към него за да се получи гъстата и вкусна напитка наподобяваща сок.

6.Захар

Истината е, че тялото на човек не се нуждае от захар. Кръвната захар на човека, която често бива асоциирана с количеството на поета захар всъщност се влияе от редица други фактори – глимекичен индекс на погълнатите храни и собственото състояние на тялото ви. Препоръчителната доза дневно приета подобна захар е около 30 грама, което се равнява на 10 захарчета (от 3гр). За това помислете следващия път когато закупите готови сладки или правите сладко у дома с 500гр захар в състава си!

By Admin

One thought on “Храни които да избягваме”
  1. You have made some decent points there. I checked on the internet for additional information about the issue and found most people will go
    along with your views on this site.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.