вредни за здравето храни

Всички знаем колко вкусна и лесна за приготвяне е храната в днешно време, това което обаче не всички си даваме сметка е защо е толкова вкусна? За да се получи до вида в които я виждаме и до вкуса с които сме свикнали, храната претърпява голям брои преработки, като добавяне на изкуствени овкусители,оцветители и други подобрители. Те са ужасно вредни за здравето ни, голяма част от тях са с много вредни последици при редовна консумация, например някои от тях причиняват астма, обриви, алергии, хиперактивност, и много други. Добре е да сте наясно, кои храни трябва да избягвате, ако искате да сте здрави, да запазите или подобрите резултатите си във фитнеса и да се чувствате добре. Защото вероятно всички знаем как се издува стомаха ни и как реагира тялото ни на пържената и готовите храни като цяло? Претъпкани с тежест и освен това хапваме и след кратко време сме гладни отново. Това от една страна е поради факта, че храната е много бедна на хранителни вещества, които са необходими на тялото ни, а от друга поради добавените вещества които карат тялото ни да увеличи апетита си с цел да закупуваме още и още от тази храна. Днес ще споделим някои от храните които е добре да избягвате, които са пълни с много добавени вещества и са източник на празни калории !

Ето ги и някои от най-опасните храни в днешно време:

1.Пържени храни

Разбира се на първо място ще поставим всички видове пържени храни. Тази хрупкава и вкусна коричка образувана при пърженето е всъщност много опасна за здравето ни. Самата термична обработка и голямото количество мазнина която се използват при приготвянето им е просто като бомба за тялото. Това е когато се приготвя у дома, а когато се приготвя навън в ужасните условия и мазнини които се използвани множество пъти и почи никакъв санитарен контрол е просто игра на руска рулетка. Храната всъщност от нещо вкусно и полезно се превръща в канцерогенна, т.е може да доведе до развитието на множество заболявания.

2.Готови храни

Всички готови храни по магазините във формата на пюрета, кюфтета, пици, пуканки,дюнери, тостери и други са ужасно вредни. Те са приготвени бързо и с цел печалба, а не здравето на купувача. Те са източник на много вредни вещества които могат само да навредят на здравето ви.

3.Чипсове, снаксове и други

Спокойно можем да кажем, че в подобни храни няма абсолютно нищо полезно, освен че са пълни с празни калории, излишни и вредни мазнини но също така са препълнени с изкуствени оцветители и овкусители, които могат само да попречат на здравето ви.

4.Сладки изделия

Най-големия виновник за затлъстяване, сладките изделия съдържат отвратително много изкуствени подсладители, оцветители и други подобрители. Също така отново са източник само на празни калории и разбира се транс мазнини и други които не ви трябва да знаете. Съветваме ви следващия път когато „наградите“ детето си със сладко да помислите първо дали това е подходяща награда!

5.Алкохол,газирани напитки и „натурални“ сокове

Тези напитки са пълни с вредни вещества, алкохолите са много вредни за тялото особено нискокачествените с които е пълен пазара. Газираните напитки са направени отново с цел печалба – чрез бърза и евтина обработка и в тях няма нищо „естествено“. Що се отнася до натуралните сокове, в днешно време ако прочетете съдържанието на най-добрите натурални сокове на пазара, може да се очудите от количеството на истински натурален сок и добавените „Е“ номера към него за да се получи гъстата и вкусна напитка наподобяваща сок.

6.Захар

Истината е, че тялото на човек не се нуждае от захар. Кръвната захар на човека, която често бива асоциирана с количеството на поета захар всъщност се влияе от редица други фактори – глимекичен индекс на погълнатите храни и собственото състояние на тялото ви. Препоръчителната доза дневно приета подобна захар е около 30 грама, което се равнява на 10 захарчета (от 3гр). За това помислете следващия път когато закупите готови сладки или правите сладко у дома с 500гр захар в състава си!

By Admin

Вашият коментар