фитнес пристрастяване
фитнес пристрастяване
Фитнес пристрастяването може да ни попречи повече от колкото си мислим.

Както с всяко нещо, колкото и полезно и хубаво да е то ако се прекалява то може да се превърне в нещо негативно. Рядко може да срещнем мнение, че фитнеса и упражненията като цяло може да доведат до пристрастяване, в лошия смисъл на думата, но проучвания показват, че хора които имат склонности към пристрастяване към различни неща, като например пушенето или пиенето на алкохол, могат да се пристрастят и към тренировките. Тренировките на пръв поглед не могат да се сложат в графата с лоши навици, но прекомерното трениране и вманиачаване води до лоши последици.

Пристрастяването

Както представлява пристрастяването?
Пристрастяването е първичнa нужда на организма. Често вследствие на емоционална или физиологична реакция, която води до биологична, психична или социална манифестация. В крайна сметка това довежда до търсене на облекчение чрез дадено вещество или активност. Пристрастяването се характеризира чрез изграждането на навик, които често води до вредни последици за индивида.

Преди да започнем с всички негативни последици, които може да се проявят при пристрастяване към фитнеса и всичко свързано с него, трябва да се каже, че има голяма разлика между редовно здравословно трениране и пристрастяването. Според Националните Институции за Спорт и Медицина препоръчителното време за здравословна тренировка е минимум 150 минутни седмично. За съжаление обаче, от едната крайност, минималното време – което може да се раздели на 30 минутна лека тренировка 5 дни седмично, се наблюдават случай с хора, които тренират тежка физическа тренировка по 120 или дори повече минутни ДНЕВНО, без почивен ден. Обикновено продължителността на тренировката, е източник на неспирен спор, но всъщност трябва да отбележим, че човек може да тренира 1 час и да се натовари слабо или да тренира 30 минути и да прекали. Вероятно сами може да се досетите, кое от гореизброените се определя като прекаляване и при редовното злоупотребяване до пристрастяване?
В днешно време хората се опитват да постигнат резултати на останалите, които ги постигат с години труд и постоянство, за максимално кратко време. Пристрастяването към фитнеса може да се определи също и по това, че когато един човек стане зависим той изпитва постоянна нужда да се чувства така, както се чувства по време или след тренировка. Тъй като по време на тренировка тялото ни се активира и започва да работи на други честоти, редица биологични процеси ни карат да се чувстваме в добро настроение, най-често соченият виновник за доброто настроение и нуждата от тренировка е ендорфинът, или още познат като хормон на щастието. При различни дейности тялото ни произвежда този хормон и се наблюдава голяма промяна в емоциите на човек, също както действията на наркотиците, алкохолът и цигарите, толкова лесно може да се присрстатим и към нуждата от ендорфинова „доза“. Особено хора, които имат склонности към лесно пристрастяване, може неусетно да започнат да увеличават и увеличават обема на тренировката без тялото им да е готово да понесе натоварването. Често такива хора искат повече и повече и след редовно злоупотребяване с тренировките може да се наблюдават доста изменения в мисленето и физиологичното състояние. Някой от тях са:

Екстремни хранителни граници

Когато човек се опитва да постигне повече и по-бързи резултати, започва да обръща внимание все повече и повече на детайлите, с надеждата да открие по-лесния път. Започвайки да се допитва до всички възможни източници за съвети, телевизия, интернет, списания, приятели и познати и непознатите хора, които среща във фитнеса. Често в резултат на това човек остава с убеждението, че за да получи невероятни резултати трябва да стигне до екстремни граници. Гладуването или преяждането са често срещани при подобни случаи.

Огромните количества храна, които ентусиастите от мъжки пол са повлияни да повярват, че трябва да погълнат за да видят желаните резултати, доста често излизат много извън нормалното. Важно е да се отбележи, че количеството на храната не определя количеството на мускули.
От друга страна, абсурдно малките количества храна, които жените си внушават, че трябва да ядат, за да запазят добра форма, указват голям стрес върху тялото им. Истината е, че тялото всъщност може да премине в режим на гладуване за да продължи да работи нормално, то започва да работи на икономичен режим. Поради факта, че храната която получава е недостатъчна, то е поставено в среда която не е благоприятна за здравето на човек.
Количеството храна е от значение, но също така и избора на конкретна храна. Например 500гр ябълки и 500гр ориз може да имат еднакво количество и почти еднакъв засищащ ефект, НО имат голяма разлика от към хранителен състав! За това когато избирате храната обърнете внимание и на неините стойности не само на количеството.
Нека дадем пример, човек който се занимава с това професионално, може да има нужда да яде 7 пъти на ден и да трябва да поглъща 5000kcal,  друг човек, които тепърва започва и получи съвет от него, ще послуша съвета и ще изяде подобно количество храна, което е напълно излишно. Трябва да се обърне внимание на нивото на трениращия човек и неговите физиологични особености, като: пол,възраст,активност, ниво на опит и др. Освен това е много важно да се отбележи, че има разлика между количество и качество на храната, не говорим за преработена и домашно направена храна, а за факта, че 100гр една храна няма същите съставки като 100гр от друга храна, например 300гр месо може да съдържат 1000kcal, но ще заситят много добре човек и ще му предоставят огромно количество полезни хранителни вещества, ако обаче се постави друга висококалорична храна вместо месото, например ядки може да се намали количеството на половина (150гр), в крайна сметка се поглъщат почти същите калории но различни хранителни вещества и се получава различен ефект на заситост върху организма.  Добре е храната да се подбира в умерени количество според индивидуалните нужди, а не прекомерно преяждане  и излишно напрежение върху организма на човек. Човек които яде 500гр салата ще се чувства почти толкова заситен колкото и човек които яде 100гр месо и 100гр ориз но в крайна сметка храните съдържат съвсем различни съставки и ще видите разични резултати.

Прибягването до екстремни граници, било то прекалено малко или прекалено много храна, е опасно за вашето здраве, освен това няма да видите желаните резултати и всичко може да се превърне в един омагьосан кръг.
Ние ви съветваме да не се оставяте в ръцете на късмета и съветите на хората, а да се отнесете отговорно и, ако не да потърсите диетолог, то поне да следите логиката на разнообразното хранене и да не стигате до абсурдно количество храна, използвайте разнообразно хранително меню, подберете добре хранителите вещесва които приемат (белтъчини, мазнини и въглехидрати) и използвайте калориини калкулатори за да не изпадате в абсурдни ситуации.  Накратко казано:

 • Придържайте се към балансирана диета, хапвайте редовно полезни храни като зеленчуци и плодове, за да може тялото ви да работи оптимално.
 • Избягвайте промишлени количества храна преди лягане или преди тренировка.
 • Избягвайте максимално, или ограничете възможно, консумацията на пържени и силно обработени храни (пържени храни, бързи храни, закуски, готови храни и др.)

Повече за храненето може да прочетете в нашата статия за хранене за начинаещи.

 

Травми и контузии

Прекомерното продължително трениране, освен стреса които оказва върху нервната система, оказва и огромно влияние върху сухожилията, ставите и като цяло на опорно двигателната система. Според мнозина специалисти в областта, редовното натоварване на ставите е много полезно и предотвратява понататъчни проблеми, когато обаче ги пренатоварваме влошаваме възможността им да изпълняват своята роля, тъй като те започват да се „износват“. Често има случаи със атлети, които се оплакват от болки в раменете или коленете в следствие на прекаляване с дадено движение. Например според статистики на атлетите практикуващи бягане около 20% от травмите при тях са болки в коленете, причинено от прекалено дълго натоварване на ставата, същото важи и за хората трениращи във фитнеса. Чести проблеми се наблюдават при редовно натоварване с големи килограми, тъй като сухожилията нямат толкова добро кръвообращение като мускулите, мускулите се възстановяват доста по-бързо и могат да се тренират, но съответните сухожилия не са готови за работа и с течение на времето тяхното състояние се влошава. За това е добре да се избегне претоварването им и да се почива достатъчно.

От друга страна, голяма предпоставка за травми и контузии е прекаляването с килограмите и неправилната форма на изпълнение на дадено упражнение. При използването на много големи тежести, често упражненията се изпълняват с неправилната форма, което както сами се досещате от една страна е огромно натоварване и от друга е по неправилният начин, два фактора, които са пряко свързани с голям процент от травмите на трениращите.

Освен това при редовно прекомерно трениране, често се получават и мускулни дисбаланси. Понякога поради липса на стречинг или поради трениране на дадена мускулна група,  при липса или недостатъчно трениране на противоположната група, се получава изместване на ставите от тяхното нормално местоположение и нарушаване на цялостната структура на тялото. Което, от своя страна може да доведе до редица проблеми:

 • влошава кръвообращението
 • предпоставя условия за проблеми със ставите
 • ограничава движението на тялото, в тежки случаи пречи на нормалното изпълнение на движения и правилното  изпълнение на дадено упражнение
 • причинява болки и дискомфорт по тялото
 • влошава настроението
 • и много други

 

Претрениране и регрес

Пристрастяването към фитнеса, най-вероятно рано или късно ще доведе до претрениране. Претренирането е нещо, което е строго индивидуално, това което е претрениране за даден човек не означава претрениране за друг човек, всичко зависи от нивото на стаж, прогрес и разбира се от специфичните физиологични особености на трениращия. Разбира се трябва да се обърне и вниамание на нуждата от почивка, сън, хранене и други. Когато се стигне до претрениране тялото ни започва да реагира негативно на тренировките с тежести, например започва секрецията на кортизол (хормон на стреса). При продължително отделяне на хормона се наблюдават редица негативни ефекти върху тялото:

 • подтискане на нормалната работа на щитовидната жлеза
 • понижен имунитет
 • проблеми с репродуктивната система
 • обща отпадналост
 • увеличаване на подкожната мазнина
 • намаляне на мускулната тъкан
 • понижава се секрецията на тестостерон (много важен хормон, които подпомага за изграждането на мускулна тъкан)
 • проблеми със съня и общо неспокойствие
 • и редица други

Както сами виждате всички тези ефекти ще попречат пряко на вашия прогрес и като цяло начин на живот. Претренирането разбира се може да се избегне, но все пак ако искате да сте сигурни дали не сте навлезли в тази сива зона на тренировките, ще ви предложим лесен и 99% точен начин да проверите дали претренирате. Изберете около 70% от тежестта, която може да повдигнете веднъж (1 повторение максимум) на лежанката или клек, сложете тази тежест на лост и го поставете на земята, изправете кръста и стегнете добре корема си, повдигнете тежестта с ръцете си и задръжте така, като следите на часовник колко време ще успеете да издържите тежестта преди да се наложи да я пуснете, запомнете времето и направете отново теста 30 дни по-късно, ако забележете спад във времето (т.е. издръжливостта и силата ви падат) това е фактор номер 1 за претрениране. Често това означава, че трябва да дадете известна почивка на тялото си като не тренирате въобще (препоръчително за около 7-30 дни).

 

Емоционален товар

Разбира се, ако се получат всички или дори само някой от гореизброените проблеми, то най-вероятно ще започне и емоционална промяна в начина ви на живот. Често се наблюдават атлети, които искат да постигнат големи резултати възможно най-бързо, с което се докарват на ръба на възможностите си. Когато обаче нещата не се получават така както очакват, това често води до отчаяние или дори депресия. Недоволството от резултатите, често води и до проблеми със самочувствието. Когато индивидът е поставен в срета, в случая фитнес залата, среда в която 90% от хората са в много добра физическа форма, изгражда съвсем различна представа за това как трябва да изглежда тялото на човек. Това допълнително влошава вътрешното усещане на всеки човек.
От друга страна, фитнеса както и всяка друга индустрия свързана с големи приходи и широк пазар се налага все повече и повече, като с течение на времето нещата се преувеличават с цел по-голямото купуване и търсене на продукти. Много голяма част от трениращите в днешно време са убедени, че не могат да постигнат задоволяващи резултати без даден продукт (хранителна добавка или прочие). Това се налага от компаниите и е с маркетингова цел – купуване на повече и повече продукти. Ежедневно сме обсипани от тази индустрия с визуализации на това как „би трябвало“ да изглеждаме, и как имаме нужда от техните продукти които ще ни помогнат лесно и бързо да го постигнем (важно е да споменем, че не твърдим , че продуктите които предлагат не допринасят по някакъв начин за трениращите, но истината е, че те далеч не са основата на добре изглеждащото и здраво тяло),като така с течение на времето представата за нормалният човешки образ се изменя и започваме да се чувстваме не достатъчно добри или не постигащи това което може да бъдем (поне според това което виждаме в медиите).
Така всеки трениращ започва все повече и повече да се вманиачава и пристрастява към фитнеса. Наблюдават се също и многобройни случаи на хора, които злоупотребяват с добавки, с медикаменти и дори инжектиране на „масла“ в мускула за да изглежда по-голям, всичко това се превръща в една емоционална буря от която много трудно се излиза.
Наблюдават се също и прекъсвания в социалните контакти, поради дългата продължителност на тренировката, честото ядене, трениращият започва да „жертва“ социалният живот в името на добра кауза.

 

Заключение

Упражненията са много важна част от доброто здраве и при правилното съчетаване, без излизане извън нормите те могат да допринесат за много позитивни ефекти върху тялото и емоциите ви. Препоръчваме ви преди да започнете, или ако вече сте започнали, да направите консултация с диетолог и фитнес инструктор. Така ще сте сигурни, че сте на прав път и няма да рискувате здравето си, и няма да изгубите времето си и да изпаднете в отчаяние поради липса на прогрес. Направете тренировките част от живота си, а не целия ви живот!

By Admin

948 thoughts on “Фитнес пристрастяване”
 1. If you want to have the best experience with crypto live dealer games, you need to play the games from the best live casino providers. Bitcoin casinos rarely offer games from more than a couple of them, so it should be relatively easy to choose. Our top 5 providers of bitcoin games with live dealers looks as follows. https://web-mmi.iutbeziers.fr/marathonMMI2020/mdwMMI2020_04/wordpress/index.php/community/profile/mellisakethel3/ A No Deposit Bonus is extremely fun because just as the name suggests, there is no need to make a deposit with the casino in order to claim the bonus. This is precisely the reason that the players love to claim such bonuses and have a delightful time at the casino. Spades Planet Casino absolutely loves to put such bonuses on its promotion page so you should keep checking that in order to grab such a bonus as soon as it arrives.

 2. I really like your writing style, wonderful info, thank you for posting :D. „I will show you fear in a handful of dust.“ by T. S. Eliot.

 3. This is a great tip particularly to those new to the blogosphere. Short but very precise informationÖ Thanks for sharing this one. A must read post!

 4. A fascinating discussion is worth comment. There’s no doubt that that you need to write more on this subject, it may not be a taboo subject but usually folks don’t discuss such topics. To the next! Kind regards!!

 5. Hello, just wanted to say, I loved this blog post.It was practical. Keep on posting!

 6. Hi, I do think this is an excellent site. I stumbledupon it 😉 I will return yet again since i have book marked it. Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to guide other people.

 7. I truly love your website.. Pleasant colors & theme. Did you create this amazing site yourself? Please reply back as I’m planning to create my own site and would love to know where you got this from or just what the theme is named. Cheers!

 8. This is a really good tip particularly to those new to the blogosphere. Short but very accurate info… Appreciate your sharing this one. A must read post!

 9. The next time I read a blog, Hopefully it won’t disappoint me just as much as this one. I mean, Yes, it was my choice to read through, however I truly thought you’d have something interesting to talk about. All I hear is a bunch of whining about something you could possibly fix if you were not too busy looking for attention.

 10. This is a topic that is near to my heart… Many thanks! Exactly where are your contact details though?

 11. After I originally left a comment I seem to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now whenever a comment is added I receive four emails with the same comment. There has to be an easy method you are able to remove me from that service? Many thanks!

 12. Excellent blog you have here.. It’s hard to find excellent writing like yours nowadays. I truly appreciate individuals like you! Take care!!

 13. Oh my goodness! Amazing article dude! Thank you, However I am experiencing troubles with your RSS. I don’t understand the reason why I am unable to join it. Is there anybody else having identical RSS problems? Anyone that knows the answer will you kindly respond? Thanks!!

 14. That is a very good tip especially to those new to the blogosphere. Brief but very precise information… Thank you for sharing this one. A must read article!

 15. Aw, this was an exceptionally nice post. Taking the time and actual effort to generate a really good article… but what can I say… I procrastinate a lot and don’t seem to get anything done.

 16. Aw, this was an incredibly good post. Spending some time and actual effort to make a great article… but what can I say… I put things off a whole lot and never seem to get anything done.

 17. You’ve made some decent points there. I looked on the internet for more info about the issue and found most individuals will go along with your views on this website.

 18. Great site you’ve got here.. It’s hard to find high-quality writing like yours nowadays. I truly appreciate people like you! Take care!!

 19. Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you penning this article and also the rest of the site is very good.

 20. Heya are using WordPress for your blog platform? I’m new to theblog world but I’m trying to get started and set up my own. Do youneed any html coding knowledge to make your own blog? Any help would be greatly appreciated!

 21. After looking over a handful of the articles on your blog, I truly appreciate your technique of blogging. I saved it to my bookmark webpage list and will be checking back in the near future. Please check out my web site too and let me know what you think.

 22. You have made some good points there. I looked on the internet for more info about the issue and found most people will go along with your views on this site.

 23. You’ve made some really good points there. I checked on the web to learn more about the issue and found most people will go along with your views on this website.

 24. This is a great tip particularly to those new to the blogosphere. Brief but very precise information… Many thanks for sharing this one. A must read post!

 25. That is a really good tip particularly to those new to the blogosphere. Short but very accurate info… Many thanks for sharing this one. A must read post!

 26. An outstanding share! I have just forwarded this onto a co-worker who has been conducting a little research on this. And he actually ordered me breakfast due to the fact that I discovered it for him… lol. So allow me to reword this…. Thanks for the meal!! But yeah, thanx for spending time to discuss this topic here on your internet site.

 27. Hi! I just would like to give you a huge thumbs up for the great information you have right here on this post. I will be returning to your website for more soon.

 28. That is a very good tip especially to those new to the blogosphere. Short but very accurate information… Thank you for sharing this one. A must read article!

 29. Can I simply just say what a relief to uncover an individual who genuinely knows what they’re discussing on the net. You certainly realize how to bring a problem to light and make it important. More people need to read this and understand this side of your story. I was surprised you’re not more popular given that you certainly have the gift.

 30. Greetings, I do think your blog could possibly be having browser compatibility problems. When I look at your blog in Safari, it looks fine however, if opening in Internet Explorer, it’s got some overlapping issues. I merely wanted to give you a quick heads up! Aside from that, great website!

 31. Great web site you’ve got here.. It’s hard to find quality writing like yours these days. I seriously appreciate individuals like you! Take care!!

 32. You should take part in a contest for one of the highest quality blogs on the web. I will recommend this blog!

 33. Having read this I thought it was rather informative. I appreciate you taking the time and energy to put this information together. I once again find myself spending a significant amount of time both reading and commenting. But so what, it was still worth it!

 34. Way cool! Some very valid points! I appreciate you writing this article plus the rest of the site is very good.

 35. Great site you have got here.. It’s difficult to find quality writing like yours these days. I seriously appreciate individuals like you! Take care!!

 36. Oh my goodness! Impressive article dude! Thank you so much, However I am having problems with your RSS. I don’t know the reason why I cannot join it. Is there anybody having the same RSS issues? Anybody who knows the answer will you kindly respond? Thanks!!

 37. I’m impressed, I have to admit. Seldom do I come across a blog that’s both educative and amusing, and let me tell you, you’ve hit the nail on the head. The problem is an issue that too few men and women are speaking intelligently about. Now i’m very happy that I stumbled across this during my search for something regarding this.

 38. Hi there! I just would like to give you a big thumbs up for the great information you’ve got here on this post. I will be coming back to your site for more soon.

 39. I like looking through an article that can make people think. Also, many thanks for permitting me to comment!

 40. I really like it when individuals come together and share ideas. Great website, stick with it!

 41. Hello there! I could have sworn I’ve been to your blog before but after looking at some of the articles I realized it’s new to me. Anyways, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking it and checking back regularly!

 42. Oh my goodness! Amazing article dude! Many thanks, However I am experiencing issues with your RSS. I don’t understand the reason why I can’t subscribe to it. Is there anybody having the same RSS problems? Anybody who knows the answer will you kindly respond? Thanks!!

 43. I wanted to thank you for this wonderful read!! I certainly enjoyed every little bit of it. I have got you saved as a favorite to check out new stuff you post…

 44. Right here is the right webpage for anyone who wishes to find out about this topic. You understand so much its almost tough to argue with you (not that I personally will need to…HaHa). You definitely put a fresh spin on a topic that has been written about for years. Excellent stuff, just great!

 45. After going over a few of the blog posts on your blog, I honestly appreciate your technique of writing a blog. I saved it to my bookmark webpage list and will be checking back soon. Please visit my website too and tell me how you feel.

 46. Oh my goodness! Incredible article dude! Thank you so much, However I am going through problems with your RSS. I don’t understand the reason why I cannot join it. Is there anybody else having similar RSS problems? Anyone that knows the answer will you kindly respond? Thanx!!

 47. Hello there, There’s no doubt that your website could be having browser compatibility issues. Whenever I take a look at your blog in Safari, it looks fine however, if opening in IE, it has some overlapping issues. I simply wanted to provide you with a quick heads up! Other than that, great blog!

 48. Your style is unique in comparison to other folks I’ve read stuff from. Many thanks for posting when you have the opportunity, Guess I will just book mark this blog.

 49. Hi there! I simply wish to offer you a big thumbs up for the great info you’ve got here on this post. I’ll be coming back to your blog for more soon.

 50. It’s difficult to find knowledgeable people for this topic, but you seem like you know what you’re talking about! Thanks

 51. After going over a handful of the blog articles on your web site, I honestly like your technique of blogging. I book-marked it to my bookmark webpage list and will be checking back in the near future. Please visit my website as well and let me know your opinion.

 52. Spot on with this write-up, I truly feel this website needs much more attention. I’ll probably be back again to read through more, thanks for the information!

 53. You made some really good points there. I checked on the web for more information about the issue and found most individuals will go along with your views on this site.

 54. Hi there! I just want to offer you a big thumbs up for the excellent information you have got here on this post. I’ll be returning to your website for more soon.

 55. Very good information. Lucky me I ran across your blog by chance (stumbleupon). I have saved as a favorite for later!

 56. Right here is the right blog for anyone who wants to find out about this topic. You know a whole lot its almost tough to argue with you (not that I really would want to…HaHa). You certainly put a brand new spin on a topic that has been discussed for ages. Great stuff, just excellent!

 57. I absolutely love your website.. Pleasant colors & theme. Did you make this site yourself? Please reply back as I’m wanting to create my very own website and would like to know where you got this from or what the theme is named. Many thanks!

 58. It’s nearly impossible to find experienced people in this particular topic, however, you seem like you know what you’re talking about! Thanks

 59. It’s hard to come by experienced people for this subject, but you sound like you know what you’re talking about! Thanks

 60. Oh my goodness! Amazing article dude! Thanks, However I am going through troubles with your RSS. I don’t know why I can’t join it. Is there anyone else getting identical RSS issues? Anyone who knows the answer can you kindly respond? Thanks!!

 61. That is a very good tip particularly to those new to the blogosphere. Simple but very accurate information… Thank you for sharing this one. A must read post!

 62. Hi, I do think this is a great web site. I stumbledupon it 😉 I will come back once again since I book marked it. Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to guide others.

 63. That is a very good tip especially to those new to the blogosphere. Brief but very accurate info… Appreciate your sharing this one. A must read post!

 64. Hi, I do think this is an excellent web site. I stumbledupon it 😉 I am going to come back once again since i have book-marked it. Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to guide other people.

 65. You have made some good points there. I looked on the net for more information about the issue and found most people will go along with your views on this website.

 66. Your style is unique compared to other people I’ve read stuff from. Thanks for posting when you’ve got the opportunity, Guess I will just bookmark this blog.

 67. Next time I read a blog, Hopefully it doesn’t fail me as much as this particular one. I mean, Yes, it was my choice to read, however I truly thought you’d have something helpful to say. All I hear is a bunch of moaning about something that you could fix if you were not too busy searching for attention.

 68. You’re so cool! I do not think I have read something like this before. So good to discover somebody with genuine thoughts on this issue. Really.. many thanks for starting this up. This website is one thing that is required on the web, someone with a little originality!

 69. Oh my goodness! Impressive article dude! Thank you, However I am encountering troubles with your RSS. I don’t know why I am unable to subscribe to it. Is there anyone else having the same RSS problems? Anyone who knows the solution can you kindly respond? Thanks!!

 70. After looking over a number of the blog posts on your blog, I truly appreciate your technique of writing a blog. I saved it to my bookmark webpage list and will be checking back soon. Please visit my website too and let me know what you think.

 71. That is a great tip especially to those fresh to the blogosphere. Brief but very accurate info… Thank you for sharing this one. A must read post!

 72. Can I just say what a relief to find a person that actually understands what they are talking about online. You actually know how to bring an issue to light and make it important. More people ought to read this and understand this side of your story. I was surprised that you are not more popular since you definitely have the gift.

 73. Everything is very open with a really clear explanation of the challenges. It was definitely informative. Your website is very useful. Thank you for sharing!

 74. An impressive share! I’ve just forwarded this onto a colleague who had been doing a little research on this. And he in fact bought me breakfast simply because I found it for him… lol. So allow me to reword this…. Thanks for the meal!! But yeah, thanks for spending the time to talk about this topic here on your web page.

 75. Oh my goodness! Awesome article dude! Thanks, However I am having issues with your RSS. I don’t know why I cannot subscribe to it. Is there anybody else having similar RSS problems? Anyone who knows the solution can you kindly respond? Thanks!!

 76. Hi there! This blog post couldn’t be written much better! Looking at this post reminds me of my previous roommate! He always kept preaching about this. I will send this information to him. Fairly certain he’ll have a very good read. Many thanks for sharing!

 77. Hi there! I simply would like to offer you a big thumbs up for your great information you have got right here on this post. I’ll be coming back to your site for more soon.

 78. I have to thank you for the efforts you’ve put in penning this blog. I am hoping to see the same high-grade content from you in the future as well. In fact, your creative writing abilities has motivated me to get my own, personal blog now 😉

 79. You need to be a part of a contest for one of the highest quality sites on the internet. I am going to recommend this web site!

 80. Spot on with this write-up, I honestly believe this amazing site needs much more attention. I’ll probably be returning to read through more, thanks for the information!

 81. Good post. I learn something totally new and challenging on blogs I stumbleupon everyday. It will always be exciting to read through articles from other authors and practice something from other web sites.

 82. Right here is the perfect web site for anybody who would like to understand this topic. You realize so much its almost tough to argue with you (not that I personally will need to…HaHa). You certainly put a brand new spin on a topic which has been written about for decades. Wonderful stuff, just excellent!

 83. Pretty! This has been a really wonderful post. Thank you for providing this info.

 84. Greetings! Very helpful advice within this post! It is the little changes which will make the biggest changes. Thanks for sharing!

 85. You’re so cool! I don’t suppose I’ve read anything like that before. So wonderful to discover another person with some genuine thoughts on this subject. Seriously.. many thanks for starting this up. This web site is something that’s needed on the internet, someone with a bit of originality!

 86. The very next time I read a blog, Hopefully it doesn’t fail me as much as this particular one. I mean, I know it was my choice to read through, but I genuinely thought you would have something useful to say. All I hear is a bunch of moaning about something you could fix if you were not too busy looking for attention.

 87. Everyone loves it when folks get together and share opinions. Great site, continue the good work!

 88. Oh my goodness! Impressive article dude! Thanks, However I am going through troubles with your RSS. I don’t understand the reason why I am unable to subscribe to it. Is there anyone else having the same RSS issues? Anyone that knows the answer will you kindly respond? Thanx!!

 89. The next time I read a blog, Hopefully it doesn’t disappoint me as much as this particular one. I mean, Yes, it was my choice to read, but I truly thought you’d have something interesting to say. All I hear is a bunch of moaning about something you could possibly fix if you were not too busy searching for attention.

 90. Greetings, I do think your web site could possibly be having browser compatibility issues. When I take a look at your website in Safari, it looks fine however, if opening in I.E., it has some overlapping issues. I merely wanted to provide you with a quick heads up! Besides that, great blog!

 91. Can I simply just say what a relief to uncover an individual who actually knows what they’re talking about over the internet. You certainly realize how to bring an issue to light and make it important. A lot more people really need to read this and understand this side of your story. It’s surprising you aren’t more popular because you definitely possess the gift.

 92. Hi! I could have sworn I’ve visited this website before but after going through some of the posts I realized it’s new to me. Nonetheless, I’m definitely delighted I discovered it and I’ll be book-marking it and checking back often!

 93. I want to to thank you for this excellent read!! I certainly loved every little bit of it. I have you bookmarked to check out new things you post…

 94. Your style is really unique in comparison to other people I have read stuff from. Thank you for posting when you have the opportunity, Guess I’ll just book mark this blog.

 95. Good blog you’ve got here.. It’s hard to find high quality writing like yours nowadays. I really appreciate people like you! Take care!!

 96. I was more than happy to discover this website. I wanted to thank you for ones time due to this wonderful read!! I definitely savored every little bit of it and i also have you book-marked to check out new information in your blog.

 97. It’s nearly impossible to find experienced people on this topic, however, you seem like you know what you’re talking about! Thanks

 98. A fascinating discussion is definitely worth comment. I do think that you need to write more on this subject matter, it might not be a taboo subject but usually folks don’t speak about such subjects. To the next! Many thanks!!

 99. Oh my goodness! Amazing article dude! Many thanks, However I am having troubles with your RSS. I don’t understand why I can’t subscribe to it. Is there anybody else having the same RSS issues? Anyone that knows the answer will you kindly respond? Thanks!!

 100. Hi, I do believe this is a great web site. I stumbledupon it 😉 I’m going to come back yet again since I book-marked it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to help other people.

 101. This blog was… how do I say it? Relevant!! Finally I have found something which helped me. Thanks!

 102. Hello! I simply want to give you a big thumbs up for the great information you have got here on this post. I’ll be coming back to your site for more soon.

 103. After looking into a handful of the blog posts on your site, I seriously like your way of blogging. I book-marked it to my bookmark webpage list and will be checking back in the near future. Please check out my website as well and let me know how you feel.

 104. I need to to thank you for this good read!! I absolutely enjoyed every little bit of it. I’ve got you saved as a favorite to check out new stuff you post…

 105. After I initially left a comment I seem to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on every time a comment is added I recieve four emails with the same comment. There has to be a means you are able to remove me from that service? Thanks!

 106. Having read this I believed it was rather informative. I appreciate you finding the time and effort to put this informative article together. I once again find myself personally spending a lot of time both reading and commenting. But so what, it was still worthwhile!

 107. Everything is very open with a clear explanation of the issues. It was really informative. Your site is useful. Thanks for sharing!

 108. Your style is so unique compared to other folks I have read stuff from. Many thanks for posting when you’ve got the opportunity, Guess I will just bookmark this web site.

 109. Greetings! Very useful advice in this particular post!It’s the little changes which will make the greatest changes.Thanks for sharing!

 110. Aw, this was a very good post. Spending some time and actual effort to make a really good article… but what can I say… I put things off a whole lot and never seem to get anything done.

 111. Good post. I learn something new and challenging on websites I stumbleupon every day. It’s always exciting to read articles from other authors and practice a little something from other sites.

 112. Your style is really unique in comparison to other people I’ve read stuff from. Many thanks for posting when you’ve got the opportunity, Guess I’ll just book mark this page.

 113. After checking out a handful of the articles on your blog, I truly like your technique of blogging. I book marked it to my bookmark site list and will be checking back soon. Take a look at my website too and let me know your opinion.

 114. I wanted to thank you for this good read!! I certainly loved every little bit of it. I have you book marked to check out new things you post…

 115. This particular blog is definitely entertaining and also amusing. I have picked a bunch of handy advices out of this amazing blog. I ad love to return again soon. Cheers!

 116. I have to thank you for the efforts you have put in writing this website. I am hoping to view the same high-grade content by you in the future as well. In fact, your creative writing abilities has encouraged me to get my own, personal site now 😉

 117. Great blog you have got here.. It’s hard to find excellent writing like yours nowadays. I seriously appreciate individuals like you! Take care!!

 118. Having read this I thought it was really informative. I appreciate you taking the time and energy to put this information together. I once again find myself personally spending way too much time both reading and commenting. But so what, it was still worth it!

 119. Wow, awesome blog structure! How long have you been running a blog for? you made blogging look easy. The total look of your site is wonderful, let alone the content material!

 120. Having read this I believed it was really informative. I appreciate you spending some time and energy to put this information together. I once again find myself spending a significant amount of time both reading and leaving comments. But so what, it was still worthwhile!

 121. Wonderful article! We are linking to this particularly great article on our website. Keep up the great writing.

 122. 150 Ilmaiskierrosta Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että mikäli voitat ilmaiskierroksilla vaikkapa 100 euroa, tulee se pelata peleissä yhteensä 30 kertaa. Vasta, kun tämä on tehty, voit nostaa voittoja.Jos et onnistu kierrättämään ilmaiskierrosvoittoja vaaditulla tavalla, voitot yksinkertaisesti poistetaan saldostasi ja jatkat pelaamista oikealla rahalla aivan tavalliseen tapaan. 20 Ilmaiskierrosta Näitä erityisen houkuttelevia kierrostyyppejä ei kuitenkaan aina ole saatavilla. Tällöin pääasia on tietysti se, että kierrokset eivät ole liian monilla tiukoilla ehdoilla rajoitettuja ja että niitä on tarjolla riittävästi. Kannattaa pitää mielessä, että 50 ilmaiskierrosta helpoilla kierrätysvaatimuksilla voi hyvinkin olla parempi etu kuin 200 ilmaiskierrosta vaikeilla ehdoilla! https://club.rt.plus/community/profile/hannahheredia62/ Non-sticky bonukset ovat siitä veikeitä bonuksia, että ne on aika vaikea löytää. Tämä johtuu oikeastaan vain siitä, että nettikasinot harvemmin kuuluttavat kirkossa bonustensa olevan non-stickyjä. Olet kasinolla pelaamassa ja onni potkaisee: 1300 euron voittopotti osuu kohdallesi. Jos käytössäsi on non-sticky bonus ja pelaat edelleen tallettamalla rahalla, sinun ei tarvitse huolehtia mistään. Voit luopua lunastamastai non-sticky bonuksesta ja nostaa juuri saamasi voiton kokonaisuudessaan pankkitilillesi. Suosittellemmekin hyödyntämään parhaat sticky bonukset 2021, kun sellaisia tarjotaan. Jossain erittäin harvoissa tilanteissa non-sticky bonukset voivat toimia myös niin, että saat voittojen lisäksi pitää myös bonusrahasi, mutta tällainen tarjous on kasinomaailmassa todellinen harvinaisuus.

 123. That is a great tip especially to those fresh to the blogosphere. Short but very precise information… Many thanks for sharing this one. A must read article!

 124. Greetings, I do think your site could possibly be having internet browser compatibility issues. When I look at your website in Safari, it looks fine however, if opening in IE, it has some overlapping issues. I merely wanted to give you a quick heads up! Besides that, excellent website!

 125. Oh my goodness! Incredible article dude! Many thanks, However I am experiencing difficulties with your RSS. I don’t understand why I am unable to join it. Is there anyone else having the same RSS issues? Anybody who knows the answer will you kindly respond? Thanx!!

 126. I like reading through an article that will make men and women think. Also, thank you for permitting me to comment!

 127. I wanted to thank you for this great read!! I absolutely loved every bit of it. I have got you saved as a favorite to check out new things you postÖ

 128. I needed to thank you for this great read!! I certainly enjoyed every little bit of it. I have you bookmarked to check out new stuff you post…

 129. Aw, this was an extremely good post. Taking a few minutes and actual effort to create a great article… but what can I say… I procrastinate a whole lot and don’t manage to get nearly anything done.

 130. Good post. I learn something totally new and challenging on websites I stumbleupon every day. It’s always interesting to read articles from other writers and use something from their websites.

 131. I wanted to thank you for this excellent read!! I absolutely loved every bit of it. I’ve got you book marked to check out new stuff you post…

 132. I’m amazed, I must say. Seldom do I come across a blog that’s both equally educative and interesting, and let me tell you, you have hit the nail on the head. The issue is an issue that too few people are speaking intelligently about. I’m very happy that I found this in my search for something concerning this.

 133. I really love your website.. Great colors & theme. Did you build this website yourself? Please reply back as I’m attempting to create my own personal site and want to find out where you got this from or exactly what the theme is called. Cheers!

 134. Excellent blog you’ve got here.. It’s difficult to find good quality writing like yours these days. I honestly appreciate people like you! Take care!!

 135. I need to to thank you for this fantastic read!! I certainly loved every little bit of it. I have got you book marked to check out new stuff you post…

 136. Hi there, I do believe your web site could be having browser compatibility problems. When I look at your site in Safari, it looks fine however, if opening in I.E., it’s got some overlapping issues. I simply wanted to provide you with a quick heads up! Apart from that, fantastic blog!

 137. You have made some good points there. I looked on the internet for more information about the issue and found most individuals will go along with your views on this site.

 138. I’m impressed, I must say. Seldom do I come across a blog that’s equally educative and engaging, and let me tell you, you’ve hit the nail on the head. The problem is something not enough men and women are speaking intelligently about. I am very happy I found this during my hunt for something relating to this.

 139. It’s really a nice and useful piece of info. I’m happy that you just shared this useful information with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.|

 140. An impressive share! I have just forwarded this onto a co-worker who had been doing a little research on this. And he in fact bought me breakfast due to the fact that I stumbled upon it for him… lol. So allow me to reword this…. Thank YOU for the meal!! But yeah, thanks for spending time to discuss this issue here on your internet site.

 141. I have read a few excellent stuff here. Definitely price bookmarking for revisiting. I surprise how so much attempt you put to make the sort of fantastic informative web site.

 142. When I originally commented I appear to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and now whenever a comment is added I get four emails with the same comment. Is there an easy method you are able to remove me from that service? Appreciate it!

 143. You are so awesome! I do not think I’ve truly read a single thing like this before. So nice to discover another person with a few genuine thoughts on this topic. Seriously.. many thanks for starting this up. This website is something that’s needed on the web, someone with a little originality!

 144. I’m amazed, I must say. Seldom do I encounter a blog that’s equally educative and amusing, and without a doubt, you have hit the nail on the head. The problem is something which too few men and women are speaking intelligently about. I am very happy that I found this in my search for something concerning this.

 145. I blog quite often and I seriously appreciate your information. The article has really peaked my interest. I will take a note of your blog and keep checking for new details about once per week. I subscribed to your RSS feed as well.

 146. I blog quite often and I genuinely thank you for your information. This great article has truly peaked my interest. I will bookmark your site and keep checking for new details about once per week. I opted in for your RSS feed too.

 147. I blog quite often and I truly appreciate your information. Your article has truly peaked my interest. I am going to take a note of your website and keep checking for new details about once a week. I subscribed to your Feed as well.

 148. I’m impressed, I have to admit. Rarely do I come across a blog that’s both equally educative and engaging, and let me tell you, you have hit the nail on the head. The issue is something not enough people are speaking intelligently about. I am very happy I found this in my search for something relating to this.

 149. Hey there! This post couldn’t be written any better! Reading this post reminds me of my previous room mate! He always kept chatting about this. I will forward this write-up to him. Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!

 150. Everything is very open with a very clear explanation of the issues. It was definitely informative. Your site is very useful. Thanks for sharing!

 151. Everything is very open with a very clear description of the challenges. It was really informative. Your website is very helpful. Thank you for sharing!

 152. I truly love your website.. Very nice colors & theme. Did you create this website yourself? Please reply back as I’m attempting to create my very own website and would love to find out where you got this from or exactly what the theme is called. Thanks!

 153. I blog often and I really appreciate your information. This article has truly peaked my interest. I’m going to take a note of your website and keep checking for new details about once a week. I subscribed to your RSS feed as well.

 154. Your style is so unique in comparison to other folks I have read stuff from. Thank you for posting when you have the opportunity, Guess I’ll just book mark this site.

 155. I truly love your blog.. Great colors & theme. Did you build this amazing site yourself? Please reply back as I’m trying to create my own personal website and would like to know where you got this from or just what the theme is named. Thanks!

 156. An interesting discussion is worth comment. I think that you ought to publish more about this issue, it might not be a taboo subject but generally folks don’t speak about such issues. To the next! All the best!!

 157. Greetings! Very useful advice within this post! It’s the little changes that produce the most important changes. Many thanks for sharing!

 158. Your style is very unique compared to other folks I have read stuff from. I appreciate you for posting when you’ve got the opportunity, Guess I will just bookmark this site.

 159. Hi, I do believe this is a great site. I stumbledupon it 😉 I’m going to return once again since I saved as a favorite it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to help others.

 160. This is the perfect blog for anybody who hopes to find out about this topic. You know so much its almost hard to argue with you (not that I personally would want to…HaHa). You definitely put a brand new spin on a subject that’s been discussed for years. Great stuff, just great!

 161. Right here is the right blog for anyone who wishes to understand this topic. You understand a whole lot its almost hard to argue with you (not that I really will need to…HaHa). You certainly put a brand new spin on a subject which has been written about for many years. Excellent stuff, just excellent!

 162. Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you penning this write-up and the rest of the site is really good.

 163. Greetings! Very useful advice within this post! It is the little changes that produce the greatest changes. Many thanks for sharing!

 164. You have made some decent points there. I checked on the net for additional information about the issue and found most people will go along with your views on this website.

 165. Having read this I believed it was rather informative. I appreciate you spending some time and energy to put this informative article together. I once again find myself spending a significant amount of time both reading and commenting. But so what, it was still worth it!

 166. This is a very good tip especially to those new to the blogosphere. Simple but very accurate information… Many thanks for sharing this one. A must read post!|

 167. A motivating discussion is definitely worth comment. I think that you should write more on this topic, it might not be a taboo matter but usually people don’t discuss such issues. To the next! Many thanks!!

 168. Howdy! I could have sworn I’ve visited this web site before but after going through many of the articles I realized it’s new to me. Regardless, I’m definitely delighted I discovered it and I’ll be book-marking it and checking back often!

 169. I need to to thank you for this very good read!! I absolutely loved every bit of it. I’ve got you bookmarked to check out new things you postÖ

 170. This blog was… how do you say it? Relevant!! Finally I have found something that helped me. Thank you!

 171. Everything is very open with a very clear description of the challenges. It was truly informative. Your site is very helpful. Thanks for sharing!

 172. I would like to thank you for the efforts you’ve put in penning this website. I really hope to view the same high-grade content by you later on as well. In truth, your creative writing abilities has inspired me to get my own website now 😉

 173. This site certainly has all the information and facts I needed about this subject and didn’t know who to ask.

 174. Hi there! I could have sworn I’ve been to this site before but after looking at some of the articles I realized it’s new to me. Regardless, I’m definitely pleased I discovered it and I’ll be bookmarking it and checking back frequently!

 175. After going over a handful of the blog posts on your site, I seriously appreciate your technique of writing a blog. I saved it to my bookmark site list and will be checking back in the near future. Please check out my website too and tell me what you think.

 176. Hello there, I do believe your web site could possibly be having web browser compatibility issues. Whenever I take a look at your web site in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping issues. I just wanted to give you a quick heads up! Other than that, excellent site!

 177. Everything is very open with a clear description of the issues. It was definitely informative. Your site is extremely helpful. Thank you for sharing!

 178. After looking over a few of the blog articles on your website, I truly like your way of writing a blog. I saved it to my bookmark site list and will be checking back soon. Please check out my web site as well and tell me your opinion.

 179. What’s Happening i am new to this, I stumbled upon this I’ve discovered It absolutely useful and it has aided me out loads.I hope to contribute & assist other customers like its helped me.Great job.

 180. I blog frequently and I seriously thank you for your content. The article has really peaked my interest. I’m going to bookmark your blog and keep checking for new details about once per week. I subscribed to your Feed too.

 181. It’s nearly impossible to find well-informed people for this topic, however, you seem like you know what you’re talking about! Thanks

 182. Everything is very open with a very clear clarification of the challenges. It was really informative. Your site is very useful. Thanks for sharing!

 183. Good day! I could have sworn I’ve been to your blog before but after browsing through some of the posts I realized it’s new to me. Regardless, I’m certainly delighted I stumbled upon it and I’ll be bookmarking it and checking back frequently!

 184. I quite like reading an article that will make people think. Also, thank you for allowing for me to comment!

 185. I’m amazed, I have to admit. Rarely do I encounter a blog that’s both equally educative and amusing, and without a doubt, you’ve hit the nail on the head. The issue is an issue that too few folks are speaking intelligently about. I’m very happy I came across this in my hunt for something concerning this.

 186. You’re so cool! I do not think I’ve read through anything like that before. So great to discover another person with unique thoughts on this issue. Seriously.. many thanks for starting this up. This site is something that is required on the internet, someone with some originality!

 187. Your style is so unique compared to other folks I have read stuff from. Many thanks for posting when you’ve got the opportunity, Guess I’ll just bookmark this blog.

 188. Excellent web site you have got here.. It’s difficult to find good quality writing like yours nowadays. I honestly appreciate individuals like you! Take care!!

 189. Aw, this was a very nice post. Finding the time and actual effort to make a top notch articleÖ but what can I sayÖ I procrastinate a lot and don’t manage to get nearly anything done.

 190. Your style is unique compared to other folks I’ve read stuff from. Thank you for posting when you’ve got the opportunity, Guess I will just bookmark this site.

 191. Hello there! Would you mind if I share your blog with my myspace group? There’s a lot of folks that I think would really appreciate your content. Please let me know. Many thanks

 192. May I simply just say what a relief to uncover a person that genuinely understands what they are discussing on the web. You certainly understand how to bring an issue to light and make it important. A lot more people ought to read this and understand this side of your story. I was surprised you’re not more popular since you most certainly possess the gift.

 193. There is definately a great deal to know about this topic. I really like all the points you have made.

 194. This page truly has all the information and facts I needed concerning this subject and didn’t know who to ask.

 195. Excellent site you have here.. It’s difficult to find high quality writing like yours these days. I honestly appreciate people like you! Take care!!

 196. Good information. Lucky me I recently found your website by accident (stumbleupon). I’ve bookmarked it for later!

 197. Just determined your blog site a week ago and i also may be perusing they always. There’s a a lot of information next and i really enjoy your thing through the web presence additionally. Preserve the nice employment!

 198. Thanks for ones marvelous posting! I definitely enjoyed reading it, youmay be a great author. I will ensure that I bookmark your blog and definitely will come back later on. I want to encourage you tocontinue your great writing, have a nice evening!

 199. Everything is very open with a precise description of the issues. It was definitely informative. Your website is extremely helpful. Thanks for sharing!

 200. Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you writing this post plus the rest of the website is also really good.

 201. Howdy! This post couldn’t be written any better! Looking at this article reminds me of my previous roommate! He constantly kept talking about this. I am going to forward this article to him. Fairly certain he’s going to have a very good read. Many thanks for sharing!

 202. Spot on with this write-up, I seriously think this website needs far more attention. I’ll probably be back again to see more, thanks for the advice!

 203. Hi, I do think this is an excellent site. I stumbledupon it 😉 I may return once again since i have book marked it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to guide others.

 204. After I initially left a comment I seem to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on each time a comment is added I get 4 emails with the same comment. Is there a means you can remove me from that service? Cheers!

 205. An impressive share! I have just forwarded this onto a coworker who has been conducting a little research on this. And he in fact ordered me breakfast simply because I found it for him… lol. So let me reword this…. Thanks for the meal!! But yeah, thanks for spending the time to talk about this subject here on your web page.

 206. The very next time I read a blog, I hope that it doesn’t fail me as much as this one. I mean, I know it was my choice to read through, nonetheless I really thought you would have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about something that you could fix if you were not too busy searching for attention.

 207. Having read this I believed it was really enlightening. I appreciate you taking the time and energy to put this short article together. I once again find myself personally spending way too much time both reading and posting comments. But so what, it was still worth it!

 208. Way cool! Some very valid points! I appreciate you writing this article and the rest of the site is extremely good.

 209. You need to be a part of a contest for one of the most useful websites on the net. I’m going to highly recommend this website!

 210. たとえば、サイコロ4つのゾロ目の確率を計算してみよう! オミクロン株に感染してサッカー観戦した男は特定されてネットで話題になるのでしょうか?たしかに、モラルに反した行動とはいえ、少し居た堪れない気持ちになります 共感・応援の気持ちを伝えよう! IDでもっと便利に新規取得 5個のさいころがあります。(1)5個中、同じ目が4つそろうとき、(2)5個中、全て同じ目が出るとき、の確率を教えてください。 ご利用・ご予約 この練習問題の(1)から(3)はサイコロの数が $n$ 個の場合に一般化できます。その場合、 (4つのサイコロでゾロ目がでる確率) 5個のさいころがあります。(1)5個中、同じ目が4つそろうとき、(2)5個中、全て同じ目が出るとき、の確率を教えてください。 https://www.tutenda.com/community/profile/alenagandy04526/ また、ベラジョンカジノの親会社であるGamesys Group plcの公式ホームページの情報によると、海外で「女性向けオンラインカジノブランド」として売り出しています。Gamesys Group plcはロンドン証券取引所とトロント証券取引所に上場しているので、その傘下にあるベラジョンカジノの社会的信頼性は高いといっていいでしょう。 ログイン ブラックジャック カジノで最も設置台数が多く、奥の深いゲーム性で世界から愛されるカードゲーム 今年はどんな1年だった?ニュースで振り返る2021年 朝日新聞の取材に対し、ベラジョンカジノは「弊社はライセンスにのっとり運営されているため、キャッシュで賭けを行っても問題はありません」と回答した。bet365は質問に回答がなかった。(鬼原民幸、田内康介)

 211. Spot on with this write-up, I truly think this web site needs much more attention. I’ll probably be returning to read through more, thanks for the information!

 212. After I originally commented I seem to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on every time a comment is added I receive four emails with the exact same comment. Is there a means you are able to remove me from that service? Thank you!

 213. I like reading through an article that will make men and women think. Also, thanks for permitting me to comment!

 214. Good web site you have got here.. It’s difficult to find quality writing like yours these days. I seriously appreciate people like you! Take care!!

 215. I’m impressed, I must say. Rarely do I come across a blog that’s both educative and interesting, and without a doubt, you have hit the nail on the head. The problem is something not enough folks are speaking intelligently about. Now i’m very happy I found this during my hunt for something concerning this.

 216. I’m amazed, I have to admit. Rarely do I encounter a blog that’s equally educative and amusing, and without a doubt, you’ve hit the nail on the head. The problem is something that not enough men and women are speaking intelligently about. Now i’m very happy I found this during my hunt for something regarding this.

 217. It’s difficult to find experienced people for this subject, however, you sound like you know what you’re talking about! Thanks

 218. Excellent blog you have got here.. It’s hard to find high quality writing like yours these days. I truly appreciate people like you! Take care!!

 219. This is a good tip especially to those new to the blogosphere. Simple but very precise information… Thanks for sharing this one. A must read article!

 220. Nice post. I learn something new and challenging on blogs I stumbleupon on a daily basis. It will always be useful to read content from other writers and practice something from other web sites.

 221. What’s up Dear, are you really visiting this website daily, if so then you will without doubt get pleasant experience.|

 222. Nice post. I learn something new and challenging on blogs I stumbleupon everyday. It’s always exciting to read through content from other authors and practice something from their sites.

 223. I’m impressed, I must say. Rarely do I come across a blog that’s equally educative and engaging, and let me tell you, you have hit the nail on the head. The issue is an issue that not enough people are speaking intelligently about. I am very happy I stumbled across this during my hunt for something concerning this.

 224. I really love your website.. Great colors & theme. Did you create this website yourself? Please reply back as I’m attempting to create my very own blog and would love to learn where you got this from or exactly what the theme is named. Thanks!

 225. Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you penning this post plus the rest of the website is really good.

 226. That is a great tip especially to those new to the blogosphere. Brief but very precise information… Many thanks for sharing this one. A must read post!

 227. Hello there! I simply wish to give you a huge thumbs up for the great information you’ve got here on this post. I’ll be coming back to your blog for more soon.

 228. Oh my goodness! Amazing article dude! Many thanks, However I am encountering difficulties with your RSS. I don’t know why I am unable to subscribe to it. Is there anybody else getting the same RSS issues? Anyone who knows the answer can you kindly respond? Thanx!!

 229. Wonderful story, reckoned we could combine several unrelated information, nevertheless seriously worth taking a look, whoa did a single master about Mid East has got a lot more problerms at the same time sxd.dongnai.gov.vn

 230. I’m impressed, I must say. Rarely do I come across a blog that’s equally educative and amusing, and let me tell you, you have hit the nail on the head. The issue is something too few people are speaking intelligently about. I’m very happy that I stumbled across this in my hunt for something regarding this.

 231. This post has some really wonderful insights and interpretations in it. Be sure to keep writing more great articles like this one.

 232. Hey there! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to getmy blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.If you know of any please share. Kudos!

 233. Aw, this was an incredibly good post. Finding the time and actual effort to generate a superb article… but what can I say… I procrastinate a whole lot and don’t manage to get nearly anything done.

 234. When some one searches for his necessary thing, thus he/she wants to be available that in detail, thus that thing is maintained over here.|

 235. I’m amazed, I must say. Seldom do I encounter a blog that’s both equally educative and engaging, and let me tell you, you have hit the nail on the head. The issue is an issue that too few men and women are speaking intelligently about. Now i’m very happy I found this in my hunt for something relating to this.

 236. Great post. I was checking constantly this blog and I’m impressed! Very useful info specially the last part 🙂 I care for such information a lot. I was looking for this certain information for a long time. Thank you and best of luck.

 237. Excellent site you have got here.. It’s difficult to find excellent writing like yours nowadays. I truly appreciate people like you! Take care!!

 238. I’m amazed, I must say. Seldom do I encounter a blog that’s both educative and engaging, and let me tell you, you have hit the nail on the head. The problem is something that not enough people are speaking intelligently about. Now i’m very happy I found this during my hunt for something relating to this.

 239. You’ve made some good points there. I checked on the internet for more information about the issue and found most individuals will go along with your views on this site.

 240. The very next time I read a blog, I hope that it doesn’t disappoint me as much as this one. After all, Yes, it was my choice to read through, nonetheless I actually believed you’d have something interesting to talk about. All I hear is a bunch of whining about something you could possibly fix if you were not too busy searching for attention.

 241. After looking at a handful of the blog posts on your site, I seriously like your technique of writing a blog. I saved as a favorite it to my bookmark site list and will be checking back soon. Please visit my web site as well and tell me what you think.

 242. My brother recommended I might like this blog. He was entirely right.This post truly made my day. You can not imagine just how much time I had spent forthis information! Thanks!

 243. Hi there, There’s no doubt that your site may be having internet browser compatibility problems. Whenever I look at your site in Safari, it looks fine however, if opening in I.E., it has some overlapping issues. I simply wanted to provide you with a quick heads up! Apart from that, great site!

 244. I must thank you for the efforts you have put in writing this website. I am hoping to view the same high-grade content from you in the future as well. In fact, your creative writing abilities has motivated me to get my own, personal website now 😉

 245. It’s nearly impossible to find educated people for this topic, but you seem like you know what you’re talking about! Thanks

 246. Great site you’ve got here.. It’s difficult to find quality writing like yours these days. I honestly appreciate individuals like you! Take care!!

 247. Right here is the perfect webpage for anybody who really wants to understand this topic. You realize so much its almost hard to argue with you (not that I actually will need to…HaHa). You certainly put a fresh spin on a topic that has been discussed for ages. Wonderful stuff, just excellent!

 248. Thanks , I have recently been searching for info approximately this subject for ages and yours is the greatest I have found out so far. But, what concerning the conclusion? Are you sure in regards to the supply?

 249. The next time I read a blog, Hopefully it won’t fail me as much as this particular one. I mean, I know it was my choice to read through, however I genuinely thought you would probably have something interesting to talk about. All I hear is a bunch of crying about something that you can fix if you were not too busy searching for attention.

 250. I needed to thank you for this fantastic read!! I absolutely loved every bit of it. I’ve got you saved as a favorite to check out new stuff you post…

 251. Next time I read a blog, I hope that it does not fail me just as much as this one. I mean, I know it was my choice to read, however I truly thought you would have something helpful to talk about. All I hear is a bunch of moaning about something that you could fix if you were not too busy searching for attention.

 252. FRESHCC.RU – Every Day our hacker group Will update the store with Fresh Cards,Dump, Paypal verified balance, Accounts store ( ebay,amazon,Bank login,fullz info dob ssn…)

 253. FRESHCC.RU – We hope you visit our Onlinestore and with full consent buy FreshCC.RU from the Store

 254. I blog quite often and I truly thank you for your content. This great article has really peaked my interest. I am going to take a note of your blog and keep checking for new information about once a week. I subscribed to your RSS feed as well.

 255. Heya i am for the first time here. I came across this board and I find It truly useful & it helped me out a lot. I am hoping to offer one thing back and help others such as you helped me.

 256. Good post. I learn something new and challenging on websites I stumbleupon on a daily basis. It will always be exciting to read content from other authors and practice something from other websites.

 257. Greetings! Very useful advice within this article! It is the little changes that will make the biggest changes. Many thanks for sharing!

 258. You have made some really good points there. I looked on the web for more info about the issue and found most people will go along with your views on this website.

 259. This is a topic which is near to my heart… Take care! Exactly where are your contact details though?

 260. It’s difficult to find knowledgeable people for this subject, but you sound like you know what you’re talking about! Thanks

 261. You should take part in a contest for one of the greatest sites on the web. I most certainly will highly recommend this web site!

 262. Thanks for your personal marvelous posting! I certainly enjoyed readingit, you could be a great author. I will always bookmark your blog andwill often come back down the road. I want to encourageyou continue your great posts, have a nice weekend!

 263. Hi, I do believe your blog might be having internet browser compatibility issues. When I look at your blog in Safari, it looks fine but when opening in I.E., it has some overlapping issues. I merely wanted to give you a quick heads up! Other than that, excellent site!

 264. It’s nearly impossible to find educated people in this particular topic, however, you seem like you know what you’re talking about! Thanks

 265. Hello! I just would like to offer you a big thumbs up for the great info you have right here on this post. I’ll be returning to your web site for more soon.

 266. I’m excited to uncover this website. I wanted to thank you for ones time for this particularly wonderful read!! I definitely really liked every part of it and i also have you bookmarked to see new things in your website.

 267. You made some really good points there. I looked on the net for more info about the issue and found most people will go along with your views on this website.

 268. I do agree with all of the ideas you’ve introduced to your post. They are really convincing and can certainly work. Nonetheless, the posts are very short for starters. May you please extend them a bit from next time? Thank you for the post.

 269. Oh my goodness! Awesome article dude! Thank you so much, However I am experiencing difficulties with your RSS. I donít understand why I can’t join it. Is there anyone else having the same RSS problems? Anybody who knows the answer will you kindly respond? Thanks!!

 270. May I simply just say what a comfort to find a person that really knows what they are discussing over the internet. You certainly realize how to bring a problem to light and make it important. More people ought to check this out and understand this side of the story. I was surprised that you’re not more popular since you surely have the gift.

 271. Your style is unique in comparison to other people I’ve read stuff from. Many thanks for posting when you have the opportunity, Guess I will just bookmark this blog.

 272. The next time I read a blog, Hopefully it won’t fail me as much as this one. After all, Yes, it was my choice to read, however I really believed you’d have something useful to talk about. All I hear is a bunch of moaning about something you could fix if you weren’t too busy searching for attention.

 273. I have been browsing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my view, if all website owners and bloggers made good content as you did, the web will be much more useful than ever before.

 274. Oh my goodness! Incredible article dude! Thank you, However I am having problems with your RSS. I don’t understand why I am unable to join it. Is there anyone else getting identical RSS issues? Anyone who knows the answer will you kindly respond? Thanx!!

 275. Oh my goodness! Impressive article dude! Thank you so much, However I am experiencing difficulties with your RSS. I donít understand why I am unable to subscribe to it. Is there anybody getting similar RSS problems? Anybody who knows the answer will you kindly respond? Thanx!!

 276. An impressive share! I have just forwarded this onto a coworker who had been doing a little homework on this. And he in fact ordered me lunch because I found it for him… lol. So let me reword this…. Thank YOU for the meal!! But yeah, thanx for spending time to talk about this subject here on your internet site.

 277. Spot on with this write-up, I really believe that this web site needs far more attention. I’ll probably be returning to see more, thanks for the info!

 278. Greetings, I think your web site might be having web browser compatibility issues. Whenever I take a look at your site in Safari, it looks fine however, if opening in I.E., it has some overlapping issues. I simply wanted to provide you with a quick heads up! Aside from that, fantastic website!

 279. Excellent post! We will be linking to this particularly great content on our website. Keep up the great writing.

 280. A round of applause for your blog article.Really looking forward to read more. Fantastic.

 281. This page definitely has all the information and facts I needed about this subject and didnít know who to ask.

 282. I blog frequently and I really appreciate your information. This article has really peaked my interest. I’m going to book mark your blog and keep checking for new details about once per week. I opted in for your Feed too.

 283. I’m impressed, I have to admit. Rarely do I encounter a blog that’s both equally educative and interesting, and let me tell you, you’ve hit the nail on the head. The problem is something too few people are speaking intelligently about. Now i’m very happy I stumbled across this in my hunt for something regarding this.

 284. I’m very pleased to uncover this website. I want to to thank you for your time for this particularly fantastic read!! I definitely liked every little bit of it and i also have you book marked to see new things on your web site.

 285. An interesting discussion is definitely worth comment. I think that you should write more about this issue, it might not be a taboo subject but typically folks don’t speak about such subjects. To the next! Best wishes!!

 286. I blog frequently and I really thank you for your content. Your article has truly peaked my interest. I am going to bookmark your blog and keep checking for new details about once a week. I opted in for your Feed too.

 287. You’re so interesting! I do not believe I have read through something like this before. So good to discover somebody with a few original thoughts on this subject. Really.. many thanks for starting this up. This site is something that’s needed on the web, someone with some originality!

 288. Great site you have got here.. It’s hard to find high-quality writing like yours these days. I honestly appreciate people like you! Take care!!

 289. Having read this I thought it was extremely informative. I appreciate you taking the time and energy to put this article together. I once again find myself personally spending a lot of time both reading and leaving comments. But so what, it was still worthwhile!

 290. It’s hard to come by knowledgeable people in this particular subject, but you sound like you know what you’re talking about! Thanks

 291. Hello, I believe your website may be having browser compatibility problems. Whenever I look at your site in Safari, it looks fine however when opening in IE, it has some overlapping issues. I just wanted to provide you with a quick heads up! Aside from that, wonderful site!

 292. Hey there! I simply want to offer you a huge thumbs up for your great information you have here on this post. I will be coming back to your site for more soon.

 293. Everything is very open with a clear clarification of the challenges. It was really informative. Your website is useful. Thanks for sharing!

 294. Hi! I just wish to offer you a big thumbs up for the great information you have right here on this post. I’ll be returning to your web site for more soon.

 295. Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you penning this write-up and the rest of the site is really good.

 296. You have made some decent points there. I looked on the web to learn more about the issue and found most individuals will go along with your views on this site.

 297. May I simply say what a comfort to uncover a person that really understands what they’re talking about on the net. You definitely realize how to bring a problem to light and make it important. More people ought to check this out and understand this side of the story. I was surprised that you are not more popular because you certainly have the gift.

 298. I would like to thank you for the efforts you’ve put in penning this website. I really hope to view the same high-grade content by you in the future as well. In truth, your creative writing abilities has motivated me to get my own blog now 😉

 299. An impressive share! I have just forwarded this onto a co-worker who had been doing a little homework on this. And he in fact bought me dinner simply because I found it for him… lol. So allow me to reword this…. Thanks for the meal!! But yeah, thanx for spending time to discuss this topic here on your website.

 300. Greetings! Very helpful advice in this particular article! It is the little changes that will make the biggest changes. Thanks for sharing!

 301. There is definately a great deal to know about this topic. I really like all of the points you made.

 302. The Worst Book Covers Ever Published Wordsworth Classics (1:13:28 min) Las Vegas Odds, Sports Scores, Betting Lines at ScoresAndOdds.com for NBA Basketball, NCAA College Basketball,… This article focuses on the classic game in the Windows releases, the “difficult” level, with unrestricted “undo” facility and excluding the Vista Version. As a change of pace from legal sports betting legislation and because we’re about sports betting culture, too, SportsHandle is presenting a 10-part series on The Best Sports Betting Scenes in Television and Movies. There’s a lot of high-quality movies centered on gambling, including on horse racing and poker (“Let It Ride” and “Rounders”). All quality gambling scenes, whether strictly sports betting or not, the focus of the film or a short aside, will be included considered. A list of events that have not started yet. In this section you can find possible outcomes, odds for those outcomes, dates and start times of the events. Betting stops when the event starts. The capricious perception of Code Of Honor does not end there. In media polls posted this week, he made his debut at number 10 on the National Thoroughbred Racing Association’s survey that also includes fillies, mares and turf specialists. He also jumped from 10th to fourth on the Breeders’ Cup rankings that grade potential Classic entrants. LIVE LOCKS SPORTS BETTING PRESENTED BY SCORESANDODDS – 2 14 22 The capricious perception of Code Of Honor does not end there. In media polls posted this week, he made his debut at number 10 on the National Thoroughbred Racing Association’s survey that also includes fillies, mares and turf specialists. He also jumped from 10th to fourth on the Breeders’ Cup rankings that grade potential Classic entrants. https://cursos-uam.fmml.mx/foro/index.php/community/profile/fannyfife61010/ It is only now that she’s back where she belongs, not quite the best in the world but knocking on the door behind which the junior Korda is going head to head with another, unrelated Ko, Jin Young, knocking spots off each other to end the year as No. 1. RELATED: Here’s who’s in and out for the 2020 Tour Championship The PGA Tour season wraps up with the Tour Championship, which starts Thursday at East Lake Golf Club in Atlanta. The winner will receive the FedEx Cup as the year-end champion. In 2019, the current scoring system was established to ensure that the winner of the tournament would also be the FedEx Cup champion. Previously, if a winner outside of the top-five in the FedEx Cup standings won the tournament, he would not have enough points to also be FedEx Cup champion. This week, we have the DP World Tour Championship Dubai, with the European Tour getting back to Dubai to end the season. Despite Jon Rahm choosing to skip this year, the field is strong, and there are a lot of good names on a fun golf course (that, interestingly enough, is a Greg Norman design). Rahm, who won the U.S Open and shot the lowest 72-hole score at the Tour Championship despite being beaten by Patrick Cantlay due to the unique scoring system in that event, said that he will compete on the European Tour next year, which will be known as the DP World Tour after a sponsorship agreement with DP World, a Dubai-based logistics company. Through the sponsorship, the minimum purse on Tour events will be $2 million, and the DP World Tour Championship next year will have a $10 million purse, becoming the first golf event outside the four majors to reach that milestone.

 303. Hi there, I think your blog could possibly be having browser compatibility problems. When I take a look at your website in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it’s got some overlapping issues. I just wanted to give you a quick heads up! Other than that, excellent website!

 304. An impressive share! I’ve just forwarded this onto a friend who had been doing a little research on this. And he actually ordered me breakfast because I found it for him… lol. So allow me to reword this…. Thanks for the meal!! But yeah, thanks for spending some time to discuss this issue here on your web site.

 305. You have made some decent points there. I checked on the internet to find out more about the issue and found most individuals will go along with your views on this website.

 306. I blog frequently and I truly thank you for your content. Your article has really peaked my interest. I am going to take a note of your site and keep checking for new information about once per week. I opted in for your RSS feed too.

 307. I was pretty pleased to find this website. I want to to thank you for your time for this particularly wonderful read!! I definitely savored every part of it and i also have you book-marked to see new things on your blog.

 308. Everything is very open with a precise clarification of the challenges. It was definitely informative. Your site is very helpful. Thank you for sharing!

 309. If you enjoyed playing Double Double Bonus Poker, you will most likely meet your match in this game. Building upon the same principle of attractive paytable rewarding Four of a Kind in various combinations… Some machines offer progressive jackpots or other unique bonuses, spurring players to both play more coins and to play more frequently. Double Bonus Poker is the game of choice for many video poker aficionados and is definitely worth investing money into, especially if one finds a variation with a full-pay paytable. Such games offer you the best return on specific winning hands, not to mention here the casino practically holds no advantage over players. Enter your email address below to subscribe to our weekly newsletter along with other special announcements from The Wizard of Odds! https://nybrowning.org/message-board/profile/augustadobos299/ Note that restriction for a country can change over time due to licensing and governmental regulation. To get correct and up to date information on restrictions players are advised to contact the support at Hallmark Casino. Raging Bull Casino 250% No Max plus 30 FREE Spins on Diamond Fiesta Mid-Year Roundup Mega Bonus Red Dog Casino Exclusive $20 FREE Chip Planet 7 OZ Casino 280% No Max Bonus plus 40 FREE Plentiful Treasure Spins Mid-Year Roundup Mega Bonus The terms and conditions of the bonuses vary between different casinos and might also change over time and between different countries, so it is important to compare the different offers and read the T&Cs before signing up. Hallmark Casino is licensed under Curacao I was lucky to get a couple of hallmark voucher codes and I guess it poured over to my playing because I won a couple of times. I hate that their withdrawal limits are super low and I had to pay some fees.

 310. This blog was… how do I say it? Relevant!! Finally I’ve found something that helped me. Appreciate it!

 311. Excellent web site you have here.. Itís hard to find high quality writing like yours nowadays. I really appreciate people like you! Take care!!

 312. Hello, I do think your site may be having browser compatibility problems. When I look at your web site in Safari, it looks fine however, if opening in IE, it’s got some overlapping issues. I merely wanted to give you a quick heads up! Aside from that, wonderful blog!

 313. This is the perfect web site for anybody who wishes to find out about this topic. You realize so much its almost tough to argue with you (not that I really will need toÖHaHa). You definitely put a fresh spin on a topic that has been discussed for decades. Great stuff, just great!

 314. You should take part in a contest for one of the finest websites on the web. I am going to recommend this site!

 315. This unique blog is really cool and also diverting. I have found helluva useful advices out of this amazing blog. I ad love to visit it every once in a while. Cheers!

 316. I’m impressed, I must say. Seldom do I encounter a blog that’s both educative and amusing, and let me tell you, you’ve hit the nail on the head. The problem is something that not enough men and women are speaking intelligently about. Now i’m very happy I came across this during my hunt for something regarding this.

 317. Aw, this was a really nice post. Spending some time and actual effort to make a top notch articleÖ but what can I sayÖ I procrastinate a whole lot and never manage to get nearly anything done.

 318. I need to to thank you for this fantastic read!! I certainly loved every bit of it. I have got you book marked to check out new stuff you post…

 319. Having read this I thought it was rather informative. I appreciate you finding the time and energy to put this article together. I once again find myself spending way too much time both reading and leaving comments. But so what, it was still worthwhile!

 320. Your style is so unique compared to other people I’ve read stuff from. Many thanks for posting when you’ve got the opportunity, Guess I will just bookmark this page.

 321. Having read this I thought it was very informative. I appreciate you taking the time and energy to put this short article together. I once again find myself spending a significant amount of time both reading and commenting. But so what, it was still worth it!

 322. Hi my family member! I want to say that this post is amazing, nice written and include approximately all important infos. I’d like to look extra posts like this .

 323. An outstanding share! I have just forwarded this onto a coworker who has been doing a little research on this. And he actually bought me lunch because I found it for him… lol. So allow me to reword this…. Thank YOU for the meal!! But yeah, thanx for spending the time to discuss this issue here on your web page.

 324. Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you writing this article and the rest of the website is also very good.

 325. Pretty! This has been an incredibly wonderful post. Many thanks for providing this information.

 326. I’m amazed, I must say. Seldom do I encounter a blog that’s both equally educative and amusing, and without a doubt, you’ve hit the nail on the head. The problem is something which not enough folks are speaking intelligently about. I am very happy that I found this in my hunt for something regarding this.

 327. It’s going to be end of mine day, however before end I am reading this wonderful piece of writing to improve my experience.

 328. Your style is very unique compared to other folks I have read stuff from. Many thanks for posting when you’ve got the opportunity, Guess I’ll just book mark this site.

 329. You are so interesting! I do not suppose I have read something like that before. So nice to find someone with original thoughts on this topic. Really.. many thanks for starting this up. This website is something that is required on the web, someone with a little originality!

 330. Hi, I do think this is a great web site. I stumbledupon it 😉 I may come back yet again since i have bookmarked it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to help others.