Ще ви представим списък с най-използваните и полезни фитнес пособия и аксесоари, които може да ви свършат добра работа в домашни условия, но също така и на открито!

Кухненска везна

Кухненска везна

Кухненската везна е незаменим помощник при хора които следят какво количество храна ядат. С нея лесно и бързо, но също така и много точно (доста често точността е до 0.5-1 гр) може да претеглите всякакви храни. Разбира се моделът които е даден за пример може да не е точно за вас, за тов аможе да закупите модел с купа за да поставяте всякаква храна директно на везната.

 

 

 

Кантар

КантарКантара е како всички знаем много полезно нещо, за да следим телесното тегло. Според килограмите можем да преценяме дали прогресираме в нашите цели – били то покачване или сваляне на килограми. Повечето кантари в днешно време теглят до 100-120кг което е предостатъчно в повечето случаи а също така са много точни и на доста ниска цена. Вече могат да се намерят почти във всеки магазин за техника и всички хипермаркети.

Блендер

БлендерБлендерът е устройство което доста често може да видите по клипове и реклами, но всъщност не всеки трениращ се спира на този уред. Ние се спряхме на него поради факта, че може да ви спести доста усилия в кухнята, а както знаете всички трениращи целятщи правилно хранене приготвят доста често храна. Блендерът може да ви помогне да правите шейкове,сосове и сокове бързо и лесно с едно натискане на бутон, като всичко това става в кана от която после лесно може да изсипете готовите шейкове и сокове в походящи съдове.

 

 

 

 

 

 

Въже за скачане

Въже за скачанеВъжето за скачане най-често се използва от хората които искат да отслабнат, но истината е, че може да се използва от всички без значение от целите им. То ще ви помогне да задвижите метаболизма си, да горите повече ненужни мазнини, да покачвате килограми и да сте по-издръжливи във фитнеса! Най-хубавото е че е на много достъпна цена, доста често се среща за 1-5лв.

 

 

 

 

 

 

Ръкавици
Фитнес ръкавици

Ръкавиците всъщност може на доста от вас да не влезнат в употреба, но за хората които използват дъмбели и други тежести е добра идея ако искат да предпазат дланите си. Разбира се доста поспорихме за тяхната полза в статията ни за „Ръкавици за фитнес – лукс или необходимост„.

 

 

 

 

Удобни обувки

Фитнес обувкиЗабелязали ли сте, че повечето спортни обувки изглеждат някак странно и тромаво? Тайната обаче е в удобната и добра за ставите подметка, която ще намали натоварването при бягане, скачане или други подобни активности. Също така е добре да носите обувки дори у дома когато тренирате, за да избегнете изпотяване на краката и инциденти поради този факт.

 

 

 

Шивашки метър
Шивашки метър

Шивашкия метър е доста добър помощник за следенето на прогреса. Чрез измерването на обиколките на:ръце,крака,талия,ханш и други може да следите как сте с прогреса, като най-добре е да си водите дневник с измерванията за да видите нагледно всички стойности.

 

 

 

 

 

Дъмбели/гирички
Реголируеми дъмбели

Дъмбелите, гиричките,пудовките и други подобни тежести са доста подходящи за хората които искат да тренират у дома. С малко изобретателност, само с чифт дъмбели, може да направите добра тренировка за цялото тяло!

 

 

 

 

Лост за набиране
Лост за набиране на врата

Лостовете за нрабиране обикновено са големи и трудно се монтират, но пък за сметка на това от скоро навлезналите по нашите пазари лостове за врата, са компактни и лесни за поставяне. Според моделите разбира се имате избор между по-здрави и качествени които издържат повече килограми и такива които са евтини и некачествени, които не ви препоръчваме да закупувате. Обикновено се монитрат с помощта на две малки тапички които са завити с дюбели към касата на вратата, а самия лост се развива докато достигне ширината на касата, така че да прилепне плътно и да се държи на гореупоменатите тапи. Ако сте се спрели на подобна покупка, то внимавайте какъв точно лост избирате и не правете резки движения докато го използвате!

 

Ръкохватка за предмишница
Ръкохватка за предмишница

Това „изобретение“ е нещо доста компактно, което е пренебрегвано и смятано за играчка , но ако се замислим може веднага да видим ползите от него при редовна тренировка – заздравяване на предмишничните мускули от което следва и по оформени предмишници и по-здрав хват при останалите тежести, тъй като хватът зависи от предмишницата ви!

 

 

 

 

 

Тежести за ръце и крака
Тежести за крака

Тежестите за крака и ръце са за напреднали трениращи, те могат да се използват в много сфери при тренировките, по време на скачане на въже, бягане и други подобни упражнения, също така по време на набиране, кофики и други упражнения със собствено тегло.

 

 

 

 

 

Шейкър или подходящ съд за вода/протеин
Шейкър

Шейкърът е по-скоро полезен за хората които пият протеин, но може да се използва и като съд за вода по време на тренировка, тъй като водата е много важна част от здравето на тялото ни. А по време на тренировка ние се нуждаем доста повече от нея от колкото през останалото време,тъй като се дехидратираме поради изпотяването.

 

 

 

 

 

 

Постелка за упражнения
Постелка за упражнения

Постелката е по-скоро лукс от колкото необходимост, но е добре ако искате да правите йога/стречинг и други подобни упражнения, ще ви допринесе за по-лесно и презпрепядствено изпълнение на упражненията, а също така ще предпазите килимите и пода!

 

 

 

 

Кутии за храна
Кутии за храна

Кутиите за храна се използват за съхранение на свежестта на храната и удобство при изолзването и по-късно. Най-често се използват при излизане по-работа и пътувания, така ще може да разпределите храната си на порции и да не разваляте режима си и да избегнете преяждането!

 

 

 

 

 

Mp3 плеър

Mp3 плеърКакто всички се досещате е основното устройство за мотивация, напълнете го с мотивиращи песни и се насладете на всяка минута от тренировката си!

 

 

 

 

 

 

 

 

Може да използвате коментарите за да допълните с вашите идеи за полезни фитнес принадлежности, които използвате у дома и открито!

By Admin

Вашият коментар