Грешките които жените правят често са свързани с попадането в капана на добрата маркетинг стратегия. Всички добре знаем, че маркетинга е огромен звяр в днешната икономика. Всички компании провеждат безкрайни тестове с цел да отркият какво подтиква дадена група от хора да купуват повече.

Добрият маркетинг не винаги означава добри резултати и добри практики. И всички от време на време попадаме в мрежата на маркетинговата стратегия.

Използването на леки тежести и гирички.

Това е едно от нещата, които никога не съм разбирал. Не знам, как, кога и защо, но това се е превърнало в мит. И много хора дори днес се подвеждат.

Жените трябва да вдигат тежести.

Разбира се не говоря за някакви умопомрачителни килограми на които би завидял всеки професионален бодибилдър. Не говоря за тежести, които ще ги подтикнат да станат по-силни и да качат малко мускул.

Но нека го кажа още от сега, защото знам че си го мислите. Вдигането на тежести няма да Ви превърне в мъж или в културист.

Няма как да се случи, просто защото сте мъж. Мъжете имат много по-високи нива на тестостерон. И особено по време на пубертета нивата му нарастват изключително много.

Жените също имат потенциала да качат мускул, но е малко по-трудно и отнема време.

Не се притеснявайте да се поизпотите.

Искате да свалите само натрупаните мазнинки

Това е едно от най-честите неща с които съм се сблъсквал аз. Често когато жена влезе във фитнса за първи път, това което тя желае е просто да свали натрупаното мазно или да загуби така наречените любовни дръжки.

Това е добре. Но не е достатъчно и ето защо.

Това е част от картината, а винаги е добре да се гледа цялата картина. Свалянето на мазно се постига на базата на добра диета и калориен дефицит. Но тялото не е никак глупаво и то ще се адаптира рано или късно.

Затова е добре да се цели и покачване на мускулната маса. Тя няма да ви направи да изглеждате като Хълк. Тъкмо напротив. Покачването на мускулна маса ще ви направи да изглеждате много по стегната и финна. Същевременно силна и ще акцентира върху естествените женски форми.

Искате да изглеждате като опдерелен модел от социалните медии.

Няма значение дали е някой модел във фейсбук или инстаграм. А и нямам нищо против тези жени. Проблема е другаде.

Често хората започват (и мъжете в това число) с мисълта искал да изглеждам като този или онзи. Истината е че дори да имитирате всичко, което този даден човек прави, най-вероятно няма да имате същите резултати като него или нея.

Вашият ген определя всичко.

Някои жени могат да свалят тегло много лесно дори да се хранят постоянно със сладко. Някои ще свалят допълнителните мазнини и гърдите им ще се смалят. При други няма да има такъв ефект.

Тези момичета от фейсбук, инстаграм и другаде, са били родени така. Техният ген още преди да знаят те самите е предопределил техния потенциал. Разбира се, друг въпрос е и че някои претърпяват операции за да изглеждат по този начин. Но това е друг проблем.

Не започвайте с грешна представа, че ще изглеждате точно, като този един човек. По-скоро насочете вниманието си към вас и вашето тяло и се целете да бъдете по-добра всеки ден.

Приемане на съвети от грешни хора.

Стегнатото момиче във фейсбук или инстаграм, не винаги знае какво прави. Не говоря за конкретни хора и няма да соча с пръсти.

Но не бързайте да купувате продуктите на хора за които не знаете нищо. Просто защото някой изглежда добре не означава че те знаят какво правят.

Това за сяга малко и по-горната подточка, но понякога някои хора просто имат ген. Познавам жени които могат да ядат повече от мен и няма да качат и килограм и ще изглеждат перфектно. Това прави ли ги квалифицирани да помогнат на друг при създаване на правилната диета? Едва ли.

Постарайте се да разберете дали имат някакв реален опит и образование преди да се доверите на техните добавки и продукти.

Прекалено много кардио и използване на машини.

За жалост това е друга грешка която често съм наблюдавал. Често жените изпозлват само машините вместо свободните тежести. Изпълнението на упражнения със свободни тежести е много по ефективно и често води до използването и активирането на повече мускули. Това от своя страна води до повече изгорени калории и потенциал за покачване на повече мускулна маса. Определено не лоши неща.

Кардиото също спада в тази графа защото често жените прекаляват с него. Това не води до нищо добро.

Често това е свързано с прекомерно измъчване с цел да се свалят по-бързо натрупаните килограми. липсата на добра диета само ще допренесе за често наблюдавания йо-йо ефект. Което ме води и към следващата подточка.

Хранене със сладки и тестени изделия.

Това е грешка, която почти всеки е правил. Без значение жена или мъж. Пред сладките изделия всички са равни. Или почти.

Но, имайте предвид, че неможете да компенсирате лоша диета с по-усилена тренировка.

От време на време на всеки може да се случи да се прибере вкъщи, да няма сготвена храна и да се нахвърли върху сладкото което се крие в шкафа. Не позволявайте това да ви демотивира. Продължете да гледате напред и предприемете правилните мерки.

Използването на лоша форма.

Това до някаде е свързано с притеснението да се попита някого за помощ. За жалост напълно разбирам че жена във фитнеса заобиколена от всякакви на вид мъже определено не иска да си докарва това което ще последва ако задава въпроси.

Но използването на лоша форма по време на тренировка е една от най-честите причини за липса на резултати, болки и травми.

Ако въпреки всичко Ви е неудобно да се обърнете към когото и да било поради някаква причина бих препоръчал да разгледате в интернет. В сайтове като YouTube и други можете да намерите определено голям брой видеа. Там ще можете да видите как се изпълняват различните упражнения и да получите ценни съвети.

Отново ще припомня по-горния съвет. Въпреки всичко имайте едно на ум, кого слушате и какво ви препоръчват да правите. Дори реномирани фитнес центрове имат фитнес интруктури, които правят грешки.

By Admin

Вашият коментар