Как се прави стегнато и оформено дупе? Как да изчистим мазнините, които са в областта на дупето и краката?
Ако вие сте от дамите, които си задават тези въпроси, то в този материал може да научите отговорите им!

Стягането на дупето се получава както и при всяка останала част на тялото, трябва да тренирате този мускул за да се стегне. Трябва да се тренира усърдно и натоварено, в противен случай, мускула ви няма да се стегне. Тренировката на седалището често включва и други мускули, бедрата и кръста и други, но това всъщност е само бонус, защото би било безсмислено да стегнете само дупето си, а краката ви да останат нетренирани!

Упражнения за стягане на дупето:

 • Клекове(стандартни или сумо) – едно от упражненията, за съжаление често избягвано от дамите, което трябва да се използва от всички трениращи фитнес! Упражнението е много естествено движение за човешкото тяло и при добро изпълнение ще донесе стегнато дупе, бедра и кръст. Доста често упражнението се отбягва поради вероятно увеличаване на мускулите на седалището, но при дамите това е много трудно постижимо, поради в пъти по-трудната способност да покачват мускулна маса. Тъй, че не го мислете и започнете с клековете и ако толкова се притеснявате от нарастване – просто се следете редовно!
 • Напади – подобно на клековете упражнение, което ще напрегне добре дупето ви, и ще ви даде сила и баланс върху тялото ви. Правете упражнението самостоятелно или в комбинация с останалите за добри резултати.
 • Хиперекстензии – упражнението цели стягането и оформянето на мускулите на кръста, дупето и задната част на бедрата. Изпълнявайте със собствена тежест или допълнителна тежест за по-добро натоварване.
 • Римска тяга – доста често предпочитано от жени, поради фокуса на натоварване, дупето и задната част на бедрата.
 • Изкачване на стълби – елементарна човешка активност, която мнозина пренебрегват, изкачването на стълби оказва голямо натоварване върху бедрата и седалището и при редовното му изпълнение може да видите много бързо стягане и оформяне на дупето!

При редовното правене на горепосочени упражнения, ще имате стегнати седалищни мускули за по-малко от 30 дни!

Оформянето на дупето от друга страна, освен от упражненията за стягане на мускула, зависи и от количеството мазнина в тази област. Ако нямате нужда от сваляне на подкожни мазнини, то може да спрете да четете до тук. Ако обаче сте от дамите, които имат нужда, било то и малка, то останете още малко с нас.
Ще започнем с малка лоша новина тя е, че доста често при жените, % мазнини в областта на дупето е най-голям в сравнение с останалата част от тялото. Човешкото тяло е така устроено,  че мазнините първо започват да се складират в областта на корема и дупето. Поради това, тези зони се оформят и изчистват най-трудно, защото остават последни поради най-големия % мазнина. За да изчистите мазнините на дупето ви трябва да смените някои вредни хранителни навици:

 • Премахнете готовите храни и да опитате да си готвите вкъщи
 • Избягвате сладкото – може да го смените с плодове
 • Яжте повечко салати за необходимите витамини и минерали.

Друг важен фактор, които доста хора забравят, е да се хидратират добре. Цялото ни съществуване зависи от водата, всички реакции в организма се извършват с помощта на водата, но ако това ви прозвуча прекалено изтъркано, то нека погледнем от друг ъгъл. Когато тренирате тялото ви се обезводнява поради изпотяването и има нужда от хидратация. Освен това доста често се среща грешката „гладен ли съм или жаден“, т.е. когато тялото ви се нуждае от вода, вие чувствате глад, а не жажда и така ядете повече от колкото е необходимо, а всъщност просто е трябвало да се хидратирате добре!
Трябва да тренирате горепосочените или подобни упражнения – редовно! Те не само, че ще стегнат дупето ви, но и поради изгарянето на калориите по време на изпълнение, ще спомогнат за по-бързото изчистване на подкожните мазнини. Също така и не на последно място, правете кардио тренировки (бягане,плуване, скачане на въже и др), те тренират тялото ви за издръжливост, здраве и разбира се горят огромно количество енергия, което ще помогне за свалянето на излишните мазнини, а и също така са доста приятни!

By Admin

One thought on “Упражнения за стегнато и оформено дупе”
 1. Do you mind if I quote a couple of your articles as long as I provide credit and
  sources back to your webpage? My blog site is in the exact same niche as yours and my users would really benefit from some of
  the information you present here. Please let me know if this ok with you.

  Regards!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.