Разтваряне на бедра на машина

Разтварянето на бедра се изпълнява на абдуктор машина и като такова може да се изпълнява и от начинаещи и от напреднали, то е изолиращо упражнение за външната част на бедрените мускули. Техниката на изпълнение е сравнително лесна и самото движение е много елементарно. Често се използва от дамите тъй като те искат да стегнат и оформят бедрата в тези области. Най-често се изпълнява като последно или предпоследно упражнение поради факта, че не позволява изпълнение с големи килограми и не е необходима толкова много енергия за изпълнението му.

 

Разтваряне на бедра на уредНа следната илюстрация може да видите мускулите участващи по време на изпълнение на упражнението.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Начин на изпълнение

  • Седнете удобно на машината, със притворени бедра и ги облегнете на поставките на уреда
  • Нагласете желаната тежест и извършете разтварящо движение на бедрата до колкото ви позволява уреда или собствените ограничения на тялото, след което затворете обратно краката без да ги оставяте да почиват

Чести грешки

  • Блъскане на тежестите – това често се случва при рязко отпускане на тежестта, при допирането на тежестите оставяте мускулите да почиват и съответно така намалявате и резултатите от натоварването на мускулите. Избягвайте допирането на тежестите по време на изпълнение на упражнението.
  • Прекалено тежки или леки килограми – Ако поставите прекалено тежки килограми ще измъчите краката си и вероятно ще изпълнявате частична амплитуда със засилка, което в крайна сметка е предпоставка за контузия, въпреки че се изпълнява на уред! И обратно ако поставите прекалено леки килограми, най-честата грешки при дамите, то не очаквайте почти никакви резултати върху бедрата. За да се стегне и оформи един мускул трябва да има доста добро напрежение върху него, а не просто да се движи свободно с 5кг тежест!

Съвети

  • Дръжте гърба си изправен и седнете удобно на седалката.
  • Изпълнявайте пълната амплитуда на упражнението, от максимално разтворени бедра то почти допрени, без да ги оставяте да почиват. Така ще извлечете максимални резултати от упражнението.

By Admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.