За хората които се колебаят дали да започнат да тренират, или вече са решили, но така и не са започнали ще споделим списък със седем причини, които да помогнат в тази насока.

1.Ще се чувствате по-добре

Разбира се първата причина и най-важната, също така и най-бързо проявяващата се, е чувството че правите нещо за себе си. Ще получите както физическо така и психическо чувство на задоволство.

2.Ще изкарате излишния стрес от тялото си

При редовно спортуване и добра физическа активност тялото няма да натрупва толкова стрес и като че ли ще пренебрегвате дребните проблеми и спънки които по принцип ви правят огромно впечатление.

3.Ще задвижите метаболизма си

Огромен бонус при редовни физически натоварвания е забързания метаболизъм, така тялото ви ще работи на „по-високи обороти“ и от там всичко ще е по-лесно. Ще сте по жизнени и по-лесно ще усвоявате храната, също така ще губите по-лесно мазнините и ще качвате мускулна маса.

4.Ще спите по-добре

Поради „изкривеното“ ежедневие към което тялото не е пригодено тялото на човек поглъща енергия която всъщност се оказва безполезна и освен че трупа повече мазнини, то и сънят страда. Когато обаче тренирате тялото ви използва тази енергия и поради изморяването ще спите по-добре!

5.Ще се храните по-добре

Разбира се при първите резултати ще сте доста по устремени да се храните по-добре и по-здравословно за да виждате още и още добри постижения, било то в сваляне на кг или качване на мускули.

6.Ще сте по-издръжливи физически и психически

Разбира се ако често вдигате тежести, или правите кардио тренировки то тялото ви ще започне да „работи“ по съвсем друг начин и честота. Ще имате доста повече издръжливост, а тя е важна част за натовареното ежедневие!

7.Ще правите нещо за здравето си

Голям плюс на редовното трениране е по-доброто здраве на тялото. Поради движението и натоварването, също и по-добрата храна както и гореизброените плюсове ще имате по-здраво тяло и дух!
Все още ли се колебаете?

By Admin

Вашият коментар