Докато за някои хора това може да звучи прекалено, за други може да звучи нормално ежедневие.
Нека направим разликата, между трениране всеки ден и претрениране.

Тренирането всеки ден не означава да тренираме всички мускули с тежка физическа тренировка, тренировката може да бъде и лека кръгова тренировка която просто да раздвижи енергията в тялото ни.
Може също така да е и 30 минутно кардио или едночасова разходка.
Претренирането от друга страна е трениране на 7 дни в седмицата тежка физическа тренировка на която тялото в крайна сметка ще реагира отрицателно, дали ще има претрениране на мускулите или проблеми със стави никой не може да каже, но едно е сигурно, този метод не се препоръчва за непрофесионалисти!

Всекидневното трениране ще пази тялото ви от много болести, ще тонизира мускулите и отпусне нервната система.
Ще имате повече позитивни емоции и мисли и ще се чувствате добре през целия ден!

Друга важна причина е, че честото трениране ще накара тялото ви да гори повече енергия, като по този начин с помощта на 30 мин тренировка, тялото ви ще гори повече калории през останалата част от деня, така ще го предразположите към забързване на метаболизма и в крайна сметка по-добри резултати, по-бързо покачване на мускулна маса, и по-лесно изчистване на излишните мазнини.

Когато тялото ни е със забързано действие спомага за по-лесното допринасяне на необходимите вещества до мускулите и горенето на мастната тъкан която е складирана за „крайни случаи“  тоест , когато тялото ни се нуждае от енергия , а тази енергия (или поне достатъчното количество) не е получена от приетата през деня храна.

Хубаво е да се спомене, че поради честото трениране тялото ви ще е по „гладно“ и така ще имате по-честа нужда от храна, в повечето случаи хората ще се нахвърлят на готовите храни с идеята, че „щом тренирам тялото ми може да изразходи това кексче“, истината е съвсем различна.
За пример човек които изяде кексче което съдържа 400kcal (не добър източник на енергия) ще трябва да направи (приблизително) 1 час бягане за да изразходи тази енергия!Да звучи стряскащо но е факт.
По-лошата новина е за ЖЕНИТЕ, поради ниските нива на тестостерон (мъжкият полов хормон) както и по-слабата мускулатура и обща телесна маса, вие ще хабите  МНОГО ПО-МАЛКО калории за същото време в сравнение с един мъж!
Истината е, че колкото повече мускули имате, толкова повече енергия хаби вашето тяло за дадено действие.Другата причина поради която жените биха имали по-бавни и по-трудни резултати е поради високите нива на естроген (женския полов хормон) които предразполага тялото към по-лесно качване на подкожна мазнина.
Тренирането всеки ден би помогнало най-вече на вас, тъй като ще намалите възможностите на тялото ви да складира, излишните вещества в тялото ви.

By Admin

Вашият коментар