Поради постоянно нарастващия интерес от страна на женския пол, ще напишем няколко „факти“ които ограничават жените от дадени тренировки и упражнения. Между мъжкото и женското тяло няма толкова голяма разлика и поради този факт тренировките и храната не се различават. След като казахме това, ще споделим с вас няколко невярни твърдения за тренировките на жените.

  • След като тренирате означава, че може да се храните както искате – фитнеса е добро решение, но не напълно. Ако ядете готови храни и др нездравословни и непълноценни храни, то най-вероятно никога няма да видите резултат от тренировките си. Ако сте на диета също не е много добър вариант, тъй като трябва да се храните пълноценно и здравословно, а не да гладувате. Диета е относителна дума, но все пак , ние имаме предвид строгите диети.
  • Увеличаване на мускулите и достигане на културистките, ако се тренира с тежко – ако си мислите, че ще заприличате на тази жена
    културистка
    то жестоко се лъжете, на тази жена и е отнело поне 10 години, редовни тежки тренировки с големи тежести, постоянно тъпкане с високи дози протеин, хранителни добавки и вероятно незаконни медикаменти. Ако толкова лесно се покачваше мускул, то всички жени щяха да са състезателки. Да не говорим, че при жените почти липсва така анаболитния хормон – тестостерон, от които зависи натрупването на мускули. Всъщност всички стегнати жени които виждате се отнасят доста „агресивно“ към тялото си и получават стегнат и оформен вид, а не едър и мускулест.
  • Пълноценна тренировка без излишно натоварване и изпотяване – ако не се изпотите поне малко или не се напънете, то вероятно тренировката ви е била загуба на време. Ако обичате да стойте в ръка със списание и да си ходите бавно на пътеката, без дори да се изморявате, или да въртите на велоергометъра и след 30 мин да спрете от скука, то по-добре си седнете удобно на канапето. В подобни ситуации няма да получите никаква полза, нито ще се стегнете, нито ще свалите излишни мазнини.
  • Специални уреди за жени – както вече казахме, тялото на жените и мъжете не  се различава толкова, а що се отнася до мускулатура няма никаква разлика в движенията, съответно и в упражненията и уредите. Има някои упражнения които се предпочитат от жените поради изолирането на седалищната част, но всички останали упражнения, които правят мъжете, могат спокойно да се използват и от жените без да видят никакви „странични“ ефекти.
  • Изчистване на дадена част от тялото – ако си мислите, че можете да отидете във фитнеса и да изчистите само малко краката си или корема си, то това няма как да стане. Тялото само преценя кое от къде да чисти. Най-трудните зони, тези които остават последни за чистене, са и най-проблеми при жените – седалището, краката и корема. Ще трябва да правите редовни тренировки и подходяща храна и кардио тренировка за да изчистите общите излишни мазнини, за да получите желаните резултати.

By Admin

Вашият коментар