За много хора редовното трениране се оказва проблем поради редица фактори, недостатъчно време, липса на мотивация, липса на знания, липса на резултат и много други. Ако вие сте сред хората които искат да отслабнат, но не могат да си позволят да ходят на фитнес и други спортове, ще споделим един лесен, ефикасен и безплатен начин за отслабване, които няма да отнема повече от 60мин на ден.

Вероятно вече си мислите, че звучи твърде хубаво за да е истина? Може и така да звучи, но е факт, активността е нещо което всеки човек прави в нормални условия, но напоследък все повече и повече се изключва от ежедневието. Без да ви държим повече в неизвестност, ще кажем този метод – ХОДЕНЕ. Може би звучи сякаш е невъзможно да се отслабне или влезе във форма с ходене, но всъщност много диетолози, фитнес инструктори и  треньори казват единодушно, че това е най-лесния, естествен и здравословен начин за отслабване. Тялото на човек изисква редовно движение, което отсъства в днешни дни при много хора, като добавим и неправилна храна и получаваме хора с наднормено тегло и здравословни проблеми. Доста често се пренебрегва и се прибягва към по-тежко кардио, което натоварва доста повече тялото и изразходва доста повече калории, това е така, но ако вие сте от хората които, не могат или не искат да бягат, не искате да сваляте много килограми, или се боите че ще свалите излишна мускулна маса, то този метод е точно за вас!

Кога как и колко време?
Най-добра идея за ходене, е сутрин на гладно, тъй като тялото ви огладняло от стоенето без храна през нощта, съответно има нужда от енергия сутрин, а при ходене тялото ви хаби енергия, което по простата логика води до хабене на енергия от запасите на организма (още познати като подкожни мазнини).  Ако разбира се нямате възможност рано сутрин, то може да го правите по което време за вас е удобно. Времето зависи също от вашите възможности, но тъй като не е интензивно натоварване, е добре да не падате под 30 мин на ден и разбира се не прекалявайте, все пак целта е здравословно отслабване, а не износване на ставите и преуморяване! Избирайте подходящи обувки за продължително ходене, за да не натоварвате излишно ставите и ходилата си!

Какви резултати да очакваме? 

Това всъщност е доста относителен въпрос, тъй като резултатите зависят от времето което отделяте, храната с която се храните и начина ви на живот като цяло.
Но можем да ви обещаем едно, не стига, че ще отслабнете поради горенето на енергия, но и ще се чувствате заредени с енергия през останалата част от деня! При изпълнение на „упражнението“ в рамките на 60-90 мин дневно, може да свалите 1-10кг за 3 месеца!

Този тип натоварване се препоръчва най-вече за по-възрастни хора, тъй като ежедневното движение ще допринесе и за по-доброто здравословно състояние на организнима. Също така ще се чувствате и доволни от себе си и това,че правите нещо за вашето здраве!

Интересни факти за движението

  • Спомага за разграждането на излишни телесни мазнини
  • Намалява симптомите на депресии и стрес
  • Подобряване на кръвното налягане
  • Подобрява състоянието на костната система и ставите
  • Подобрява имунната система, увеличава количеството на антитела в организма

 

By Admin

Вашият коментар