Представете се

Казвам се Здравко Арнаудов от Пловдив.

Как и кога се захванахте с фитнеса?

Редовно започнах през 2009 година, като преди това съм тренирал други спортове. В интерес на истината изобщо не бях фен на фитнеса. Започнах с цел покачване малко мускулна маса, преди да започна боен спорт, защото бях прекалено слаб, но това така и не се случи. Хаха.

Тренирате ли друг спорт?

На този етап не.

Спазвате ли стриктно хранителни режими?

Стриктно не. Намирам трудности със спазването на хранителен режим за дълъг период от време, защото имам лошо възпитам вкус, но няколко месеца преди лятото намалявам значително приема на въглехидрати и добавям кардио тренировки в програмата си.

Какво ви мотивира?

Жените – хаха. Шегувам се, разбира се! Резултатите – това ме мотивира!

Слушате ли музика по време на тренировка?

Не. Не съм меломан.

Кои са любимите ви упражнения?

Труден въпрос, но ако трябва да посоча по едно от всяка мускулна група то те са: повдигане на щанга от лег, гребане с дъмбел, чукове, повдигане на щанга с тесен хват, раменни преси с дъмбел, клек с щанга, коремни преси.

Кой са досадните ви упражнения?

Досадни нямам, но тягата така и не я заобичах.

Какви са целите ви в залата?

Нямам точно определени цели, защото на този етап залата не е основният ми приоритет, но се надявам с постоянство и здрави тренировки на все по-добри резултати.

Бихте ли се занимавали професионално?

По-скоро не. Правя го за удоволствие.

Споделете съвет, който ви е помогнал във фитнеса

Формулирай целите си.

Дайте 3 съвета за начинаещите в залата

На първо място – четете! Фитнеса е наука, като всеки един спорт и е важно, когато влезете в залата да имате елементарни познания за това, което правите. На второ място тренирайте правилно. Масово начинаещите се опитват да вдигат големи тежести, сякаш това е най-важното, без да обръщат внимание дали изпълняват упражнението правилно, което всъщност е много по-важно. Трето бъдете колегиални и спазвайте добри маниери. Има ненаписани правила във фитнеса, като това да си подреждате тежестите, да носите чисти обувки, да се грижите за безопасността на вас и трениращите около вас, да преотстъпвате уреда, когато други чакат и т.н.

Фитнеса за вас е?

Хоби и начин на живот.

Как успявате да съчетаете фитнеса и останалите задължения?

Подреждам приоритетите и задачите си за деня, така че да мога да тренирам, независимо сутрин или вечер.

Имате ли вредни навици?

Пия безалкохолно и обичам тестени изделия.

Какви жертви правите в името на спорта?

Всъщност не правя. Като изключим трудностите, които изпитвам при спазването хранителен режим, всичко свързано със залата го правя за удоволствие.

Кажете нещо за нашите читатели

Четете za-fitnes.com и Весели празници!

By Admin

Вашият коментар