подаръци за трениращи фитнес

Избирането на подарък за скъп човек обикновено е трудна задача, поради факта, че вече за стотен път сте купували и купували подаръци и всички стандартни идеи вече са изпълнени. Подаръкът , според това с каква цел се подарява, най-често е нещо което да служи за спомен и да се сложи при останалите неща на рафтовете. Тук обаче ще споделим 15 идеи за подаръци за фитнес, които са както интересни така и полезни. Така че, оставяме на вас да прецените дали те са подходящи за вашата цел.

 1. Ръкавици за фитнес – често една от най-стандартните идеи, но все пак трябва да се спомене. Ръкавиците за фитнес, както вече сме обсъждали си имат свойте положителни и отрицателни неща. Те са добра идея аз подарък на трениращ, особено ако е от женски пол. Жените по-често търсят начин да предотвратят проблема с грубата кожа, които се получава от  тежестите и лостовете във фитнеса. За това един нов чифт ръкавици, според нас, би подействал доста позитивно и мотивиращо за трениращите дами.
 2. Въже за скачане – всеки ще се досети за този подарък, но ако искате да подарите нещо, което да се използва и същевременно да не най-обикновено въже, може да разгледате в интернет и в магазините за предложенията, предлагат се много интересни разновидности на въжетата, които показват време, брой на скокове и други. Въжето обикновено заема много малко място, а в същото време е доста добра идея за кардио тренировка, която трениращите е добре да правят.
 3. Постелка за тренировка – тази идея е за хората, които тренират вкъщи. У дома често не е пригодено за тренировки и е неудобно и непрактично да се тренира, без подходящо място. Тук влиза в роля и постелката, обикновено е доста удобна и се предпочита от активно трениращите, тъй като предпазва пода, подобрява сцеплението на ходилото и е подходяща дори за йога тренировка.
 4. Дъмбели – дъмбелите са идея за подарък на трениращи вкъщи,  те могат да помогнат на една домашна тренировка да стане наистина добра и ползотворна, ако вашият човек все още няма подобни неща, а усилено тренира вкъщи, то може много да се зарадва на такъв тип подарък. Те разбира се трябва да са подбрани според човека, но най-добре е да изберете такива, които могат да се разглобяват и сглобяват. Тоест да може да се променят тежестите, така ще осигурите реална полза от тях и разбира се, усмивката на лицето на човека на, които ще ги подарите.
 5. Пудовки – по подобие на дъмбелите е добре да подберете подходящата тежест, тъй като при тях тежестта е фиксирана е добре да обърнете внимание на нивото на трениращия. Пудовките са тежести подобни на дъмбелите, като те често се предпочитат от дамите или хората които тренират различен тип спортове, като кросфит и други. Има и вариант в който да подарите няколко на брой с различно тегло или две с еднакво, като така ще сте сигурни, че ще се използват за доста по-дълго време.
 6. Колан за кръста – коланите за кръста се използват от хора с проблеми в тази област или хора които тренират с тежки килограми, на упражнения като : мъртва тяга, клекове, гребане с щанга и други подобни. Коланът е добра идея за подарък, но според нас не трябва да се прекалява да се носи, тъй като така тялото има фалшиво усещане за стабилност и съответно няма да е същото ако се наложи да се изпълни подобно движение в ежедневни условия без коланът.
 7. Спортно облекло с интересен надпис – тениски и суитчери с надписи като : Тренирам и нямам време за приказки; Go hard or go home; Не съм на стероиди, но мерси за комплимента; са добра идея за забавен и мотивиращ подарък. Може да направите подобна щампа на удобно за тренировки облекло, като измислите или намерите подходящ според вас текст.
 8. Спортни обувки  – по подобие на облеклото, може да подарите и чифт нови спортни удобни обувки. Обувките са много важна част за трениращите, особено за тези от тях които правят кардио или са в спорт в които се изисква много активност на бедрата. Удобните обувки омекотяват движенията и предпазват ставите, освен това един нов аксесоар може да мотивира още повече трениращия да не пропуска тренировки.
 9. Книга с рецепти – храната е много важна част за всеки трениращ човек, според нас много добра идея е подрък като книга с рецепти. Трябва обаче да намери такава, която да има лесни, бързи и подходящи за диета/тренировки рецепти, а не всяка която ви попадне под ръка. Все пак терниащите няма да се хванат да готвят сложни изискани ястия от които нямат много полза, а по-скоро нещо лесно и интересно.
 10. Блендер – блендерът е уред, които много улеснява консумацията на храни. Много често се използва от хора, които нямат много свободно време, тъй като лесно може да се приготвят шейкове, които често заместват едно 20 минутно хранене което с приготвянето може да е над 1 час, тъй като те съдържат същите хранителни стойности но се консумират много по-бързо. Освен това блендерът може да помогне при приготвяне и на други храни, които трениращите често се налага да правят у дома, тъй като готовите храни не са много добър избор, за хората които искат да постигнат сериозни резултати.
 11. Тостер – малко нестандартна идея, но има рецепти за протеинови вафли и други подобни, които с малко креативност може да се използват от трениращите. А тостерът може да улесни задачата с приготвянето им, като излеят сместа в тостера и приготвят за минути с интересна и оригинална форма.
 12. Раница – всеки трениращ има нужда от раница в която да сложи спортните обувки, облекло и други. Без значение дали тренира навън или във фитнеса, раницата е необходимост. За това може да изберете подходяща спортна раница и да зарадвате вашия скъп човек.
 13. Регистриране в спортно събитие – в по-големите градове в страната се провеждат спортни срещни, за маратон, за спортно ходене и други. Може да се възползвате от възможността, да разучите дали има подобен тип събиране във вашето населено място и да заплатите регистрацията на желания човек.
 14. Видео материали – в много сайтове може да закупите видео уроци за трениращи, било то за хранене, тренировки или всичко свързано с фитнеса. Може да харесате подобни материали, да разучите дали клиентите са доволни и да поръчате за да изненадате приятно вашият човек. Разбира се има и готови DVD дискове с подобен тип съдържание във хипермаркетите или спортните магазини.
 15. Ваучер за пазаруване в спортен магазин – ако разбира се в крайна сметка, не ви допадат тези идеи и все още се чудите какво да подарите, може да закупите ваучер за пазаруване в спортен магазин, така оставяте подаръка в ръцете на човека и избягвате ситуацията с подаряването на пари.

Съветваме ви да избягвате подаръци като кантари и други уреди за измерване, тъй като те могат да се възприемат за намек за лоша форма.
Ако държите подаръка да е символичен то може да пропуснете този списък, тъй като изброените идеи са по-скоро за практичност.
Преди да направите избора си е добре да отделите малко време и да обърнете внимание на тренировъчните навици на човекът за когото ще избирате подаръка.

By Admin

Вашият коментар