За съжаление често срещано явление е хората да избират да не правят клекове, сега ще споделим някои от основните причини които да предотвратят у хората които четата подобен тип отношение към клековете и тренировката за крака като цяло.

Ползи от клековете

Помагат в изграждането на мускули по цялото тяло

Клековете, освен че помагат за изграждането на мускулите на краката и прасците, помагат и за мускулния растеж по цялото тяло. Поради големия разход на енергия те предоставят на тялото необходимите анаболитни условия, които ще допринесат за цялостен мускулен растеж. Освен забързания метаболизъм и голям разход на енергия, клековете често предизвикват и увеличена секреция на тестостерон и растежен хормон (хормони които пряко участват в изграждането на мускулите), благодарение на голямото натоварване което оказват върху тялото.

Клековете са функционално упражнение

Функционалните упражнения, освен за по-добри постижения във фитнеса, помагат в нормалните ежедневни дейности. Клековете са нещо много естествено и всеки които ги тренира може сам да види ползите от тях.

По-лесно изгаряне на излишните мазнини

Освен изпълнението на кардио тренировки, друг много добър метод за сваляне на излишните мазнини е чрез интензивни тренировки , които не само че ще горят повече калории но и ще помогнат в покачването на мускули, които от своя страна ще увеличат разхода на енергия и ще улеснят процеса на изгаряне на излишните мазнини.

Подобряват балансираната стойка на тялото

При тренирането на краката чрез клекове със свободна тежест, вие ще тренирате и стабилизиращите мускули, които отговарят за вашия баланс, също така ще имате балансирани мускули които могат да бъдaт много по функционални за разлика от крака с нетренирани стабилизиращи мускули. Стабилизиращите мускули помагат за предотвратяване на контузии.

Ще подобрят спортните ви постижения

Както вече казахме клековете ще увеличат вашата сила в краката, което ще допринесе до по-добри резултати и в останалите сфери на спорта, ще имате по-висок скок, и благодарение на експлозивната сила която получавате от клековете, ще бягате по-бързо!

Ще имате стегнати и оформени крака и дупе

Всеки които тренира иска да има стегнати бедра и задни части, а клековете са безспорен шампион в тази сфера! Ако започнете да клякате редовно и правилно то може да усетите разликата след първата или втората тренировка, а осезаема разлика в стегнатите мускули може да осетите до няколко седмици!

 

*Преди да започнете да клякате заучете добре техниката, най-добре се съветвайте с инструктор които да ви покаже как се изпълняват клковете  и да следи за правилното изпълнение от ваша страна!

 

By Admin

Вашият коментар