Тестостеронът е мъжкия полов хормон, сред неговите многобройни функции е и така желаната за всички спортуващи – растежът на мускулната тъкан. От количеството тестостерон в човешкото тяло, зависи колко мускули ще имаме и колко бързо те ще се изграждат. Ако искате да увеличите нивата на тестостерона си по естествен път, то вие сте на правилното място! Ще споделим няколко метода, които са доказали своето пряко влияние върху увеличаването на нивата на мъжкият хормон:

Лягайте рано
Тялото е така устроено, че при залязване на слънцето се отделят хормоните които го карат да се възстановява и изгражда, ако легнете и оставите тялото си да е спокойно и да си почива, ще спомогнете за по-добрите нива на хормоните. В случай обаче, че лягате в 2-3 през нощта увеличавате продължителността на катаболитните процеси (процеси на разграждане), а така се намаля ефективността и нивата на анаболитните хормони.

Вдигайте тежко
По време на тренировки с големи тежести, тялото реагира на стреса с естествено увеличаване на тестостерона. Изследвания са показва увеличаване от 10 до 40% в нивото на тестостерона при подобни тренировки (при условие, че не се тренира с бързи и експлозивни повторения).

Избягвайте алкохола
Алкохолът, въздействайки на произдодстводители на тестостерон (тестисите) , намаля произдовството на тестостерон и неговото количество в кръвта. Опитайте да избягвате алкохола и така ще премахнете подтисниците на теостостерон, което ще доведе до по-високи нива.

Периодично гладуване
Периодичното гладуване, колкото и налудничево да звучи, увеличава тестостерона чрез увеличаването на хормоните: инсулин, лептин,меланокортин и др. Тези хормони са познати със своето позитивно влияние върху тестостерона, предотвратяват спада му от възрастта, а също така увеличават либидото на мъжа.
Повече за периодичното гладуване, може да научите много скоро от нашата предстояща статия.

Намалете захарта
Захарта понижава нивата на тестостерон в кръвта. Проучване е показало, че млад мъж в добро здраве има спад със 25% в нивото на тестостерон след като поглъща напитка съдържаща захар. Тестостеронът остава намален в продължение на 2 часа. Около 80% от хората подложени на изследването получават спад на тесостерона който се счита за тестостеронов недостиг.

Пийте Трибулус терестрис
Билката, още позната като Бабини зъби, е с доказано въздействие върху половата система. Билката стимулира производството на лутенизиращ хормон,който от своя страна влияе върху производството на тестостерон, също така води до повишаване на силата, мускулния растеж, удължава ерекцията и потентността. Билката се среща в аптеките, както и под формата хранителни добавки.

By Admin

Вашият коментар