пиене на вода с лимон
пиене на вода с лимон
Пиенето на вода с лимон рано сутрин или на гладно, помага ли наистина при отслабване?

Всеки от нас когато е искал да свали няколко килограма е получавал поне един път съвета да пие вода с лимон рано сутрин. Все пак това се смята за един от здравословните начини как да отслабнем.

Но така ли стоят нещата наистина?

Несъмнено лимоните са изключително полезен плод, с доказани ползи, който е добре да се приема от време на време. Пиенето на вода и правилната хидратация на организма съща са изключително важни. Но в крайна сметка това е просто вода с лимон, нали?

Точно заради това нека разгледаме двете съставки поотделно:

Ползи от яденето на лимон:

Препоръчителният дневен прием на Витамин С за възрастни е между 75 и 90 мг, като в някои случаи е препоръчително да се приема до 120мг на ден.

Ако мислите, че имате нужда от повече Витамин C, тогава жълтият плод определено е за вас. В един средно-голям плод има около 85 мг. витамин С.

Ако наближава зимният период, когато е много възможно човек да се разболее, този витамин е незаменим.  Той подсилва и укрепва имунната система. Не е изключино дори да успеете да преборите лека настинка само с няколко лимона.

Допълнително, витамин С, е свързан с намаляването на риска от сърдечни болести, а фибрите които се намират в лимона са полезни за цялостното подобряване на здравето на сърцето и при свалянето на холестерола. Кората на лимона, която съдържа основното количество фибри (пектин) има благоприятстващи свойства върху организма и чревната флора.

Свързана статия: Храни богати на фибри

Лимоните са високо алкална храна която ще ви помогне при балансирането на pH нивата

Приемът на лимон е препоръчителен и за хора страдащи от анемия (дефицит на желязо), защото лимонената киселина която се съдържа в него помага усвояването на желязото от растителните храни. Това е от голяма важност при вегетарианци и вегани, защото по начало не-хем-желязото (което се намира в растителните храни) се усвоява в по-малка степен.

Ползи от пиенето на вода:

Добрата хидратация поддържа доброто функциониране на мозъка и влияе положително на енергийните нива. Често дехидратацията може да доведе до главоболия. Пример за това е махморлука, които изпитваме на следващият ден, той в доста случаи е предизвикан от дехидратирането на организма.

Редовното пиене на вода помага при запек.

Пиенето на вода може да помогне ако желаем да отслабнем. Ако изпием дори 1 чаша малко преди да седнем да се храним ще ни накра да се чувстваме по-заситени и ще увеличи метаболизма ни за кратко.

Заключителни мисли и мнение:

Някой хора добавят захар в това питие, което, като цяло, обезмисля главната му цел превъщайки го в източник на допълнителни калории и рафинирана захар.

Също така често се изхвърлят резенчетата лимон в които по принцип се намират най-полезните хранителни елементи от този плод. Превръщайки всичко това просто във вода с малко изцеден лимонов сок.
Вероятно това е един от най-евтините варианти, чрез които можете да направите нещо за да подобряване здравето си.

С незаминимите ползи за имунната система и тялото водата с лимон рано сутрин може да се окаже изключително благоприятна.  Доставяйки на тялото ни нужни витамини и минерали и същевременно хидратирайки го. Някой хора обичат да комбинират водата с лайм вместо с лимон, което също е добър вариант.

Въпреки че пиенето на топла вода е свързано с повишаване на изгорените калории за кратък период то лимонът сам по себе си няма данни да е свързан директно със сваляне на теглото.

Не очаквайте чудеса. Пиенето на вода с лимон определено има ползи. И въпреки граничещите с почти митични резултати това простично питие наистина може да подобри здравето ви, ако, разбира се, е приемано правилно.

By Admin

Вашият коментар