винс жиронда диета - пържоли и яйца

винс жиронда диета - пържоли и яйцаВинс Жиронда е добре известен на много хора дори днес. Желесния гуру е познат като легенда. Човек който забелязал неща и техники свързани с бодибилдинга които са били доказани от учените години по-късно.

Той е известен с няколко неща едно от които е неговата диета.

Диетата на Винс Жиронда

Може би много от вас са чували за неговото твърдение, че 90% от резултатите зависят от това какво ядем.

Всъщност бях чул за неговата диета преди много време. Едва след това забелязах и бумът на Кето диетата и диетата на Аткинс. Които, ако трябва да сме честни са малко или много диетата на Винс но в преработен и леко изменен вид.

Винс е бил голям привърженик на нисковъглехидратното хранене. За него хранителен режим с ниски въглехидрати – висок на протеин и мазнини е бил правилният начин да се храним, когато искаме да свалим ненужните килограми и да свалим талията си. Не само това, но и според него това е подходяща диета при покачването на мускулна маса.

Имайки предвид, колко напред е бил в своята сфера, Винс Жиронда определено е бил наясно с това което е правил. Порчти всички бодибилдъри и дори актьори през 70-те, включително и Арнолд Шварценегер, са ходили при него за съвети на напътстване.

Пържоли и Яйца – Диета висока на протеин и мазнини

Както и да го погледнем, по-лесна диета от това май трудно ще се намери.

Казано на кратко диетата е състои от две хранения на ден, които са високи на мазнини и протеин. Въглехидратите при тази диета отсъстват, като на всеки 4 или 5 дена се прави чийтинг хранене в което се ядат въглехидрати.

Друг вариант е на всеки 6 или 7 дена да се прави цял чийт ден.

При диетата на Винс не е нужно да се следят калориите, което може да е добра новина за тези на които не им се занимава.

Това не е Кето диета

Въпреки че има всички характеристики на една Кето диета е важно е да се има предвид че това не е Кето диета.

Тя е била оригинално насочена към хора които са бодибилдъри или тренират сериозно.

Тези чийтинг дни или хранения които се правят през няколко дена са нещо което е недопустимо при кето диетата. Или поне не е допустимо в такъв кратък период. Причината е че тези чийтинг дни могат да забавят адаптацията на тялото към използването на мазнините за енергия.

От друга страна един от негативните ефекти е това че хората трудно се отказват от въглехидратите. Лесано е да се пристрастим към тях и тези чести чийтинг хранеяния могат много лесно да побутнат човека в грешна посока.

Колко време трябва да следваме този начин на хранене?

Това не е точно диета, някои хора го смятат като хранителен режим. Идеята е че не е нужно да я спирате и започвате.

Винс Жиронда се е хранил по този начин с години и не е имал никакви проблеми. Разбира се той е говорил и за допълнителни хранителни добавки за да бъде сигурен че няма недостиг на различните хранителни елементи. Той е препоръчвал приема на различни добавки като келп (кафяви водорасли), таблетки от изсушен черен дроб и различни храносмилателни ензими.

Но заслужава ли си да стоим на тази диета завинги? Бих казал – по-скоро не.

Това е изключително обикновенна и проста диета. Много хора ще оценят колко е лесна, но за мен лично е прекалено ограничена. Не мога да оспоря резултатите, които хората постигат с нея, но смятам, че не е добра идея да се стои на тази диета прекалено дълго време. Всяка една крайност е вредна.

By Admin

Вашият коментар